Sartori Cheese Supports National Breast Cancer Foundation

Det er jo kjempeflott. Og i USA spesielt er det unektelig en måte å ta sosialt ansvar og bygge en positiv image. Det er i orden, men det trenger ikke være noe genuint bak det ut over en tanke om økonomisk gevinst. Men det blir vel en vinn – vinn – situasjon det da.

Denne artikkelen som kom inn på Google Alerts og greide å fange min oppmerksomhet. Så var det ikke så mye brystkreftstøtten som fascinerte meg i det vidre. Men at Sartori Cheese i Wisconsin i sakens anledning tydeligvis har lansert en ny ost. Much sought after. Intet mindre.

Sartori Cheese har visstnok en ost som heter BellaVitano Gold. Det er en Parmesantype. Bare les hva de skriver selv: A Sartori-family original, this rich, creamy cheese with its nutty, fruity flavor is also — in all modesty — a celebrated gold-medal winner. Inspired by traditional, Italian farmstead cheese, BellaVitano Gold begins in the mouth like a premium Parmesan and finishes in award-winning style with hints of melted butter. This is where our artisan cheesemaking first began to shine. Det jo ikke så verst. Denne osten er håndlaget, artisanal som amerikanerene ynder å si. Og så langt er alt vel og bra. Amerikanere begynner å bli god på ost.

Men de har også en egen evne til å fullstendig ødelegge gode produkter. Som denne so munch sought after. Det er atså en BellaVitano Gold som har fått gnidd in knust peppermyntesukkertøy. Går det an??

Ja i USA går det an. Tydeligvis. Har bodd der og det er mye som er bra og fantastisk og så er det mye som er helt håpløst. Smak og stil er to av dem. Dette kvalifiserer innen begge kategorier. Det er bare i USA, tror jeg, at dette går an, og att på til folk går mann av huse for å tak i den.

Nå skal det innrømmes at jeg er allergisk mot ost med tilsetninger. Ikke allergisk allergisk, bare allergisk.

Jeg vil ha de rene smakene; alt som tilsettes vil jo bare fortrenge det originale.

Så jeg koser meg med et par faste italenske oster, upasteuriserte begge to, og et glass eller to med Saumur Champigny. Lett og fruktig rød Loire som er veldig greit til ost.

«Parmesan» med peppermyntesukkertøy. At det går an!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.