Ostekake med blåbær

Denne ostekaken er en kake i flere lag så oppskriften er delt for å gjøre det enklere.

Dette trenger du
Bunnen:

50 g usaltet smør
110 g havrekjeks

Første lag:

400g Cream cheese
2 store egg
100 g finkornet sukker også kjent som engelsk sukker
¼ teskje vaniljeekstrakt/essens

Andre lag

2½ dl sæterrømme
1½ dl gresk yoghurt naturell
2½ spiseskjeer engelsk sukker
1 teskje vaniljeekstrakt/essens

Topping:

50 – 75 g engelsk sukker
250 g blåbær (andre bær kan også brukes)
1 teskje Arrowroot (mel)

..og slik gjør du det

Varm opp stekeovnen din til 190 grader.

Bunnen:

Knus kjeksene til det blir en fin masse.
Smelt smøret i en kasserolle. Ta kaserollen av platen og la det kjøle seg litt før du tilsetter de knuste kjeksene. Fordel massen over bunnen av en 20 cm kakeform og press slik at det blir jevnt. Bruk gjerne bakepapir i formen.

Første lag:

Pisk alle ingrediensene godt og hell det over bunnen og jevn med en slikkepott. Sett inn i stekeovene i ca. 20 minutter. Ta deretter ut av ovnen og la hvile i 20 minutter.

Andre lag:

Bland ingrediensene godt og hell over lag nummer en på ostekaken som nå har hvilt i ca 20 minutter.
Sett kaken tilbake i ovnen i 10 minutter. Ta den ut av ovnen og la den kjøle litt ned før du setter den i kjøleskapet i hvert fall i 6 timer eller over natten.

Topping:

Varm sukkeret forsiktig med 2 spiseskjeer vann. Rør inntil alt sukkeret har løst seg opp og du har en sukkerlake. Tilsett blåbærene, sett opp varmen og la det småkoke i 5 minutter. Ta kjelen av platen. Bland Arrowroten med 2 spieskjeer vann og hell over bærene og rør inn mens kjelen står på svak varme inntil det tykner. Settes til side for å kjøles. Smak om det er søtt nok.

Ca en time før servering løser du kaken fra formen ved å skjære rundt med en tynn kniv. Fordel blåbærene jevnt over hele kaken og sett tilbake i kjøleskapet inntil du skal servere den.

Burde holde til en 8-10 personer dette.

Vel bekomme!

Fra Cheese av Fiona Beckett. (Ryland Peters & Small 2003.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.