Appetittvekkere & Co

Quesedilla

En fantastisk enkel snack som er ferdig på 10 minutter og som passer både til hverdags og fest. Sannsynligheten for at du har alle ingrediensene i hus er også store.

Dette trenger du

Tortillas (hvete eller mais), lomper eller potetkaker
Ost
Rødløk
Du kan fylle på med andre ting også, så som skinke, salami, jalapeños; bare fantasien din stopper deg her.

Slik gjør du det

Sett stekeovnen på 200°C

Dekk halvparten av f.eks. tortillaen med ostehøveltykke osteskiver. Snitt noen tynne ringer med røkløk og legg på osten, ikke overdriv.
Derette bretter du den andre halvparten av tortillaen over osten. Lager noen flere hvis du vil det, legger på en stekeplate og setter midt i ovnen i ca 5 minutter eller til osten har smeltet. Ta ut, legg på skjærefjøl og skjær opp i flotte trekanter. Legges på serveringsfat og serveres. Borte før du aner det, og det tar under 10 minutter å lage mer.

Vel bekomme!

Blåost-canapé

Dette trenger du

Blåmuggost av en litt myk kremet type (Roquefort, Vismann, Kraftkar, Gorgonzola)
Speltkjeks eller biter av godt flatbrød
Frisk rosmarin
Akasiehonning

..og slik gjør du det

Skjær passe stykker av osten og legg en bit på hver kjeks eller flatbrødbit.
Dekorer med en tynn stripe akasiehonning og et par rosmarinblader.

Servér.

Å drikke til

En musserende vin med en søtlig avslutning, eller det du har.

Vel bekomme.

Gratinert Parmigiano Reggiano med sjokolade og havsalt

En oppskrift jeg har lånt fra Whole Foods.

Dette trenger du

1/4 kg Parmigiano Reggiano
6 ss finhakkete lett ristete mandler med skallet på
125 g mørk sjokolade, finhakket
1 ts raspsolje
Sjøsalt

..og slik gjør du det

Varm opp stekeovnen til 175℃ Dekk stekebrett med bakepapir. Hell ost og mandler i en bolle og rør så det blir godt blandet. Bruk gjerne hendene. Lag 12 runde flate små «kaker», ca 1/2 cm høye og sånn passe diameter, og legg jevnt utover på stekebrettet med god plass rundt hver. Sett midt i ovnen og stek i 6-8 minutter eller inntil de blir gyldne på farge. Ta ut av stekeovnen og la det koldne.
Hell sjokoladen i en bolle sammen med rapsoljen og smelte i vannbad. Rør godt inntil sjokoladen er helt smeltet og er fin og jevn. Dypp 1/3 av «kakene» i sjokoladen, hold over bollen så den får dryppet fra seg og legg deretter på en alternativ kald stekeplate med bakepapir. Dryss litt havsalt over med en gang før sjokoladen har fått stivne. La så sjokoladen stivne i ro og fred. Du kan sette alt i kjøleskapet for å fremskynde prosessen, men du trenger ikke om du ikke har hastverk.

NB! Vær veldig forsiktig med saltet fordi osten er salt og når den blir gratinert så konsentrerer saltsmaken seg fordi væsken i osten fordamper.

Å drikke til

Her ville jeg ha servert en god Amarone. Vil du ha en søt vin kan du servere en Recioto della Valpolicella, for eksempel Allegrini Recioto della Valpolicella Classico 2005. Flott vin.

Vel bekomme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.