Robiola med Fiken

Det er vår igjen, solen skinner og det begynner å grønnes ute. Da tenkte jeg at jeg skulle dele en liten oppskrift. Italiensk, selv om det ikke trenger å være italiensk ost. (Oppskriften har jeg fått fra «Italienske bufféer» utgitt av Aschehoug).

Dette trenger du:
2 spiseskjeer kaldpresset Extra Virgin Olivenolje
1 hel robiola
Modne fiken

Slik gjør du det:
Dette er usedvanlig enkelt.
Temperer osten i noen timer. Drypp olivenoljen over osten og server med halve eller kvarte fikener.

Å drikke til? Jeg tror jeg hadde valgt Prosecco. Det er jo festlig nå når vi snart er i mai.

Det hender jeg hopper over fiken og serverer fikensyltetøy istedet samt godt modne pærer. Grunnen til det er at fiken i Norge ikke er den helt store opplevelsen.

Robiola er en myk ost. Som regel er det en kittmodnet ost, men kan av og til komme med muggskorpe.

Osten er fra nordvest-Italia, det vil si Piemonte og Lombardia. I utgangspunktet vil historien ha det til at osten er fra Liguria, altså lenger syd. Imidlertid, den Robiola som er mest tilgjengelig i dag er fra Piemonte eller Lombardia. Dette er som regel en pasteurisert kumelksost, og jeg vil tro at det vi får i Norge er det. Imidlertid er dette en blandingsost, bestående av kumelk, geitemelk og eller sauemelk. I visse deler av året kan den også fås som en ren geitemelksost. Forvirret? Vel dette er Italia.

Vel bekomme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.