Rema importerer egen ost!

Så sto det å lese på pakken. Bra det, og slett ingen grunn til at de ikke skal kunne gjøre det. Dessuten et flott alternativ til all den kjedelige smakløse gulosten som finnes i disken idag. Både hos Rema og de andre kjedene.

Jeg tenkte kanskje at da Synnøve Finden kom på banen med gulost skaulle det løfte kvaliteten litt, være et alternativ til Tine, men det skjedde ikke tvert imot, de kom med enda mer generisk ost; Gulost. Så flott, det trengte vi mer av. Ikke for det, det er sikker mange som kjøper det, tviler ikke. For den generelle forbruker skal da ost helst verken lukte eller smake i dette landet.

Svenskene ler litt av oss som snakker om gulost og hvitost og brunost. Vi har da merker, men sliter nok med det store gjennombruddet for merkene, så som Jarlsberg. Det er fremdeles hvitost, eller gulost. Ost er ost- kampanjen bekrefter jo det, og jeg synes det er en god kampanje.

Det er ikke bare vi som er generiske når det kommer til ost. Kom hjem fra 10 dager i Israel i dag, og de snakker om enten hvit ost eller gul ost. Den gule fast ost av hollandsk type og den hvite er ferskost og fetatype.

Tilbake til Rema. Jeg måtte jo sjekke ut dette og kjøpte med meg en pakke Maasdammer. Nei Rema, Maasdammer er ikke en ost etter tradisjonell hollandsk oppskrift, men en hollandsk kommersiell sveitserost. Skapt rundt 1984 for å konkurrere med Emmentaler, men raskere å lage og billigere. Yess!!
Da vil jeg heller ha Emmentaler, enten den er fra Sveits eller Frankrike.

Den er i skiver som gjør at en lett tørker ut. Den er pakket i Nederland, mitt første spørsmål da er hvor er den produsert? Det kan jo være i Nederland, men det står det ingenting om.

Det var to andre typer også, en var Gouda, den andre husker jeg ikke. Rema har gjort mye bra de siste årene, det skal de ha, og jeg gjør mye av min dagligdagshandel hos Rema. Disse ostene er vel et slags tilskudd til mangfoldet, men ikke mye mer og ikke spesielt sprekt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.