Furet værbitt!

Oslo

Fromagerie

Er du på Majorstuen i Oslo bør du stikke innom Fromagerie. Et stort utvalg av både oster og tilbehør. Veldig mye fransk; flott det. En litt minimalistisk butikk med bra personale. Det liker jeg.

Valkyriegata 9
0366 OSLO

Telefon: 22 60 19 95
Hjemmeside: Fromagerie.no

Gutta på Haugen

Gutta på Haugen er en blanding av en «isenkram» og godt gammeldags landhandleri på St.Hanshaugen i Oslo med fokus på det som er godt.
Også med butikk i Mathallen (Vulkan). Se under.

Ullevålsveien 45
0171 Oslo

Telefon: 22 60 85 12
Hjemmeside: Gutta.no

Gamle Oslo Delikatesse

Dette er antakelig Oslos minste butikk, i hvert fall den minste delikatessebutikken. Bak disken finner du Marius, veldig trivelig kar. Sortimentet er naturligvis begrenset med så liten plass, men utmerket det som er. Også en del tørrvarer og finere hermetikk på hyllene rundt om i rommet.
Schweigaards gate 52
0656 Oslo
Telefon: 473 74 852

Mathallen – Vulkan

Her kan du godt gjøre helgehandelen. Handle, kose deg og ta offentlig transport til og fra. Da kan du nemlig nyte flest gleder.
Hjemmeside: Mathallen.no

Galopin

I all hovedsak franske oster av rå melk. Noe fra andre land, samt skinker og litt annen spekemat. Tidligere Ma Poule, men nedskalert virksomhet. Confit de canard sandwich fremdeles tilgjengelig. Mulighet for noe å spise og drikke.

Gutta på Haugen

Har to utsalg i Mathallen, et med fokus på italienske delikatesser og et med kun ost. Mye godt og spennende begge steder.

Ost & Sånt

Også en ostebutikk og litt til i Mathallen. Norske gårdsoster og flere utenlandske, samt et godt utvalg norsk tradisjonsmat. Hyggelig, entusiastisk og kunnskapsrikt personale som gjerne gir råd om du spør.

Åpent bakeri

Jeg spiser ikke så mye brød. Imidlertid når jeg spiser det, skal det være godt. Da er det alltid handlet inn hos Åpent bakeri. De har vel tre/fire bakerier i Oslo, mitt lokale ligger på Damplass. Der kan du også sitte ned for en god kopp kaffe eller te. Er du i Oslo så ligger det bare noen hundre meter fra Ullevål stadion, bortenfor T-banelinjen.
Ellers anbefaler jeg utsalget på Adamsstuen, Brageveien 1A. Veldig hyggelige personale der, som alltid holder av brød til meg når jeg ringer. 

Damplass 24
0852 OSLO
Telefon: 22 04 96 67

Brageveien 1A,
0452 Oslo
Telefon: 924 84 434
Hjemmeside: Åpent bakeri

Bergen

Colonialen Fetevarer

Det må jo være Bergen. Stedet å gå for gode oster der i byen, og en god del annet godt også. Har i tillegg restaurant og café, holder kurs og smakinger.

Henholdsvis Strandgaten 18 i sentrum og Paradisleitet 1, Paradis, i retning Nestun det.

Telefon: 55 90 16 00
Hjemmeside: Colonialen

Tromsø

Helmersen delikatesser

Tromsøs egen delikatessebutikk dette, med masser av ost. To butikker; en midt i sentrum, Storgata, og en på kjøpesenteret Jekta.

Storgata 66,
9008 Tromsø

Telefon: 77 65 40 50

Stavanger

Ostehuset

Stavangers Deli med stor D. Mye ost og masse annet snadder. Ostehuset har tre utsalg, sentrum, øst og Hinna.

Ostehuset Sentrum        Ostehuset Øst
Hospitalgata 6,               Ryfylkegata 30,
4006 Stavanger             4014 Stavanger

Telefon: 51 86 40 10
Hjemmeside: ostehuset.no