Reblochon de Savoie

Reblochon er en relativt vanlig ost i ostedisken, som regel pasteurisert og fra mitt ståsted som sådan litt uinteressant. Men på et besøk hos Smart club i dag i et helt annet ærend sveivet jeg forbi ostedisken for å se om det fantes en vellagret Edamer der. Det gjorde det ikke; men jeg fant en upasteurisert Reblochon som jeg tenkte jeg kunne prøve.

Reblochon er fra Savoie, altså en alpeost fra det østlige Frankrike. En rødkittost av den myke typen. Laget av kumelk, i dette tilfellet upasteurisert eller «au lait cru» som franskmennene vil si. Den har en gul-oransje skorpe med litt muggdannelse. Selve ostepastaen er blekgul og varm i fargen. En veldig mild ost selv i upasteurisert form, men den lukter moderat av fjøs. Ost skal lukte litt så det synest jeg er bare positivt. Spiste den med fersk landbrød med litt smør og nykvernet salt på. Det ga en fantastisk smaksopplevelse. Saltet på brødet forsterket nok smaken, og det kan jeg like!

Om dette ikke var et fyrverkeri av en ost så synes jeg den gjorde et behagelig inntrykk, kanskje mest gjennom en behagelig animalsk duft.

Å drikke til: En vin fra området, fortrinnsvis hvitvin og de finnes på Vinmonopolet,men med unntak av et par varianter som synes godt utbredt, så må de nok bestilles. Alternativt kan du prøve en lett og fruktig rødvin så som Beaujolais siden vi er i Frankrike. Savoie har for øvrig også røde viner.

Velbekomme!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.