Raw-Milk Cheese Appreciation Day

Intet mindre. På den annen side, det er jo dager for det meste, så hvorfor ikke en dag for upasteurisert ost også. Nå er det nok andre steder i verden enn Norge og Europa hvor de har større utfordinger med å få tilvirke eller omsette upasteurisert ost enn det vi har. Så det er vel ikke unaturlig at idéen kommer fra USA. Raw-Milk Cheese Appreciation Day Boston for å være helt eksakt. Men dette er ikke bare noe amerikanske greier, for den prestisjetunge europeiske organisasjonen Guilde Internationale des Fromagers er også med.

Så da blir min oppfordring til deg å prøve en upasteurisert ost eller to på lørdag. Det kommer du ikke til å angre på.

Saint Nectaire - garantert upasteurisert.
Saint Nectaire – garantert upasteurisert.

Butikker – Promoter!!

Til alle ostespesialene der ute så er de viktig at dere promoterer upasteurisert ost denne dagen slik at kundene får prøvt. Jeg garanterer at det er mange som aldri har smakt upasteurisert ost før. Kan godt ta med Meny og slike butikker også som har et visst utvalg av upasteurserte oster: gjør et stunt til helgen!

Mange norske oster

Det burde være et rikt utvalg der ute, og ikke minst mange norske oster. Kjerringøy, Munkeby, Hitra, Undredal, Rueslåtten, Avdem, Jærosten, for å ta noen av de mest kjente av de upasteuriserte. Og mange flere, bare så det er nevnt.

Brie de Meaux

Og er du en Brie-entusiast så er det bare å bytte ut Brie de Paris eller noen av de andre det er flust av i dagligvarebutikkene med Brie de Meaux. Den finnes i alle supermarkedskjedene. Jeg lover deg en annen og mer smaksrik opplevelse. Ja, kan hende må du faktisk venne deg til smaken. Alpeostene er upasteurisert, langt de fleste Chèvre som du får i ostespesialene er det også. Halvfaste oster som Reblochon og Munster er det. Roquefort og en god del andre blåmuggoster er også upasteurisert. Men her er det mange pasteuriserte varianter i tillegg.

Handler du i kolonialbutikken så får du lese på varedeklarasjonen, det skal stå der. Er ikke verre enn det.

18. april

Da er det bare å ønske Happy Raw-Milk Cheese Appreciation Day 18. april.

Munkeby - upasteurisert Reblochon-type
Munkeby – upasteurisert Reblochon-type

Å drikke til

Det er vår og i hvert fall her på Østlandet er værmeldingene gode; så en tørr og god hvitvin vil gå til det meste.
Vel bekomme!

Del ostekunnskapen med andre!

2 thoughts on “Raw-Milk Cheese Appreciation Day

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.