Prisen på Kraftkar

Dette er en refleksjon og lite annet. Men jeg var innon en herværende Mega i går etter at jeg skrev at selsamme Mega var tom for Kraftkar her om dagen. Den var tilbake i disken, noe som selvsagt er flott. Nå har jeg spist ganske mye Blå Vägen siste uken så nok en blåskimmelost var vel ikke det som sto øverst på agendaen.

Så nok mer etter en Avdem Fjelldronning i et lite håp om at det også kunne finnes i disken. Det gjorde det ikke. Det får bli en annen gang.

Imidlertid tok jeg opp en stykke Kraftkar og konstaterte at det lille stykket hadde en utsalgspris tilsvarende 529 per kilo. Jeg har spist Kraftkar mange ganger og har aldri reflektert over prisen så jeg vet ikke hva den er i Oslo, om det er samme prisen der. Jeg bruker mye penger på ost, mye mye mer enn en gjennomsnittlig norsk familie større enn min og det representerer nok en til dels uforsvarlig andel av vårt matbudsjett. Det er mine valg. Eneste gangen jeg har synest at osten var dyr var Cabot Clothbound Cheddar fra Vermont i USA. Lagret et års tid hos Jasper Hill Farm i Greensboro, også det Vermont. 700 kroner kiloen. Var det verd det? Jeg greier vanligvis ikke tenke slik. Den var rett nok dyr. Den måtte imidlertid prøves; prisen var som den var og slik var det.

Nå er jeg en varm forsvarer av småskalaproduksjon. Blant annet derfor skriver jeg denne bloggen. Småskalaproduskjon har sin pris. Dette er jo ikke produkter vi spiser på brødskiva hver dag. Fest og godt lag eller helgekos, og da er vi ikke så opptatt av prisen. Problemet mitt var kanskje at det var onsdag og jeg var ikke i blåskimmelmodus.

Men er 529 kroner kiloen normal utsalgspris for Kraftkar? Eller er det Mega som profiterer på en trend?

Så har du ikke smakt Kraftkar må du prøve den. Dette er norsk blåmuggost på øverste hylle.

Vel bekomme.

PS: I 2017 koster vellagret (dvs. åtte – ni måneder) Kraftkar 670 til 690 kroner per kilo. Om den er noe billigere i et supermarked vet jeg ikke. Hensyntatt fem år og Kraftkars merittliste er vel ikke det så ille.

4 thoughts on “Prisen på Kraftkar

  1. På Gutta på Haugen i Oslo er den 630kr/kg, som jeg synes er ganske skamløst. Fromagerie er priset som Mega, ca.

    1. Jeg snakket med Tingvollost etter den posten i fjor juli og de sa at de tilstrebet at utsalgsprisen skulle være rundt 430-450 per kilo. Fant for øvrig også en Blinde Ku blåmuggost på Smart Club til godt over 600 kroner per kilo før jul.
      Nå er det nok mange oster som er stk-priset som er mye dyrere enn dette.
      Kraftkar har kommet inn hos Husets i Mathallen, men jeg vet ikke hva den koster der.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.