Svineribbe med vri

Ikke noe med ost idag. Skal på en foreldrefest og der skal alle ta med en ost. Det ble en Camembert AOC som nok smaker fortreffelig.

Jeg ble imidlertid litt inspirert i dag tidlig til å dele en oppskrift på svineribbe. Ikke slik dere østlendinger spiser den men slik jeg har vokst opp med den. Nå skal det sies at vi alltid også har hatt pinnekjøtt til jul, URØKT. Det virker som noen vil ha det til at alt pinnekjøtt skal være røkt. Da avstår jeg.

Men altså vi behandlet svineribben litt slik som pinnekjøttet. Dette er enkelt og du kan lage det selv, det må du nesten for du får den ikke slik i butikken.

Kjøp en vanlig tynnribbe eller midtribbe. Ikke noe familieribbe eller andre nymotens greier.

Salte og pepre den noen dager. Godt med salt og litt pepper. Etter to til tre dager henger du den rett og slett til tørk. En uke skulle holde.

Da plukker du den ned fra hvor den henger og skjærer den opp akkurat slik du skjærer opp pinnesidene. Langs ribbena. Så kommer det. Du koker eller damper den. Tryggest å koke siden da får du kokt ut litt av saltet.
Når den er er ferdig så tar du den i ovnen, under grillen med stykkene slik at du får sprøet noe av fettet.

Dette spiser du med mandelpoteter, rødkål eller surkål. Jeg foretrekker rødkål samt en rosa og sursøt saus bestående av vann, hvetemel, usukret tyttebærsaft og sirup. Noen oppskrift har jeg ikke, du får prøve deg fram, men den skal være forholdsvis tykk.

Dette smaker usigelig godt.

Øl og akevitt etter behag passer godt.

Vel bekomme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.