På Blå Vägen igjen

Så mild og fin som den var har jeg fundert litt over vinfølge til osten. Jeg har følgelig forsket litt på det de siste dagene.

Tenkte også jeg skulle smake den direkte mot Kraftkar, den er både kraftigere og fetere, og tenkte det kunne være interessant å smake dem sammen. Imidlertid Mega i Ulsteinvik var utsolgt. Så dermed gikk den i vasken. Vel, vel. Ingen tårer av den grunn, kommer nok en ny anledning. Blå Vägen blir nok å få sørpå etter hvert, den også.

Tradisjonelt så sier vi at blåmuggoster passer til Sauternes (Roquefort) eller Portvin (Stilton), så opererer du i de områdene er du rimelig trygg. Kanskje. Jeg prøvde Blå Vägen sammen med Sauternes og synes ikke det er noen god match.

Portvin har jeg ikke vært innom, men derimot en Mas Amiel.

Mas Amiel
Det synes jeg passet fantastisk. En rødvin, søt og litt oppspritet, men ikke mer enn til 15,5%. Altså en portvinstype vil vel de fleste si. Fra Maury i Languedoc i Frankrike. Den kombinasjonen synes jeg førte til at begge forsterket hverandre, og var en sann nytelse.

Men jeg vil også anbefale en annen vin til denne osten. En rød vin det også, men ikke søt. Det er en del av blåmuggostene som går godt til «vanlige» røde viner. Fourme d’Ambert for eksempel. Andre også, for all del. Så jeg drakk en godt moden Rioja til osten her om dagen, noe jeg synes var en sann ganefryd. Spesielt for egen del siden jeg ikke skal ha så fryktelig mye sukker. La Rioja Alta Gran Reserva 904 1998. Det er nok et poeng her at den er moden.

Mas Amiel var også en 1998-årgang så det var tydeligvis året.:-)

Da skulle det i hvert fall være et par alternativer. Det du trenger å gjøre er bare å spørre etter Blå Vägen i en ostebutikk nær der du bor. Så blir det nok en ordning.

God fornøyelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.