Osteskreppa er tom

Som regel så er det alltid litt ost der. I osteskreppa. Selv om jeg handler inn litt ost så betyr det ikke at jeg løper hjem og spiser den. I går var vi hos noen venner av oss og slik i halv syv tiden får jeg en sms fra min kone om jeg ikke kunne ta med litt ost. Jeg var hjemme, hun hadde vært på MGP jr med vår datter og en venninne av henne. Vi skulle alle møtes hos våre venner.

Men osteskreppa mi var så godt som tom.

Osteskreppe
Osteskreppa mi
Men litt hadde jeg. På ingen måte optimalt. Det var nemlig en pasteurisert ost. Kan godt ha det i hus, men det er ikke noe jeg tar med som gave. Jeg skriver tross alt en blogg om stort sett upasteurisert ost. Jeg har tidligere jobbet noen år på bryggeri. Det hadde tatt seg ut å ta med en flaske vin om jeg skulle bidra med noe drikkendes.

Men det ble en pasteurisert håndlaget gårdsost. Eksotisk nok, ikke tvil om det. Ikke noe de hadde spist før, garantert. Funket til rødvin også. Så da var det nok greit. De serverte usedvanlig god hjemmelaget pizza for øvrig. Fikk også smake på en hjemmebrygget IPA. Overraskende godt og vellykket. Nå er jeg ikke noen ølmann, så jeg gikk over til vin.

Vi satt på kjøkkenet, våre døtre hadde en skokk med venninner på besøk til MGPjr-party i kjelleren. Alle var sikkert ikke like fornøyd med vinnerne; kan ikke si det engasjerer noe.

Så da får jeg sitte ned på søndagskvelden og planlegge hva som skal bli neste innkjøp. Vel jeg har noe i bestilling både fra Ostemaker Øverli i Pasvik og Vikabråten i Valdres og gleder meg til å smake det.

Andre forslag til upasteuriserte oster verd å smake, noen? Forslag mottas med takk. Sauemelksosten Torta de Trujillo hadde vært morsomt å smake, men har ikke hørt og sett at noen har den.

Så er det Sverre Min gode nabo fra Bente Getz i Samnanger. Noe så sjeldent som norsk sauemelksost. Upasteurisert til og med. Kanskje noe for Duggurd å ta inn det der.

Så at Fromagerie hadde Tonneau, en forholdsvis ny sveitsisk ost. Funderer på om Gutta greier å skaffe meg et stykke Single Gloucester sånn etter hvert. Fra Smart’s.

Joda, det skjer da litt. Men det er plass til flere oster i osteskreppa.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.