Kurs våren 2019

Da er vårens kurs klare. Det kan selvsagt komme andre kurs og skulle du ha noen spesielle ønsker, så er det bare å ta kontakt. Kommer gjerne til deg om du har et lokale hvor du ønsker å holde kurset, da må dere være minimum 12 til 15 personer. Vel, du eller dere kan være så få som dere bare vil, men da blir kurskostnaden per person deretter.

Ostekurs har vist seg å være en populær julegave🎄. Hyggelig å gi og hyggelig å få, så skal jeg sørge for at opplevelsen og utbyttet blir flott også. Ellers har ostekursene mine også vist seg å være en populær bryllupsgave. Bursdag, morsdag, farsdag; mulighetene er mange, men ikke glem deg selv, kanskje nettopp du har lyst å lære mer om denne fantastiske verden av duft og smak som heter ost. Alene eller sammen med noen; venner, kjæreste, ektefelle. Jentekveld 💃. Vinklubb🥂🥂. Har du lyst å gi et kurs i gave, så lager vi et gavekort som du kan gi bort.

Hvis du synes det hadde vært morsomt å holde et ostekurs eller en smaking på jobben, så er du ikke den første som har tenkt på det. Har besøkt flere bedrifter rundt om i Oslo og Akershus. Klikk i så fall på fanen

Mine tjenester

Drar gjerne videre omkring enn Oslo og Akershus.

GRUNNKURS OSTER

Onsdag 6. februar 2019 kl 19.00 og
Lørdag 2. mars 2019

Disse to kursene kjører jeg sammen med Matkurs.no i deres lokaler. Påmelding hos dem.
Vi gjentar denne suksessen og går gjennom de forskjellige ostefamiliene. Hva er egentlig ost, og hvordan blir den til? Hva gjør ost så forskjellig, selv om utgangspunktet ofte er det samme? Vi lærer å smake på ostene og kjenner og ser på forskjellene. Til det bruker vi et skjema fra Academy of Cheese. Det gjør oss litt bevisst på hva ost smaker, og hva som er typisk for de forskjellige familiene, samt at vi blir i stand til å kjenne igjen en ost i ostedisken. Så skal vi kjenne forskjellen på en pasteurisert hvitmuggost og en som er ystet av rå melk. I tillegg er vi innom hva som er bra tilbehør for ost, og hva som ikke er det. Her kan du lukte og smake og spørre om alt du har lurt på om ost, men ikke har turt å spørre om, eller hatt noen å spørre. Og blir jeg svar skyldig så finner jeg ut av det og kommer tilbake.
En spennende reise gjennom i hvert fall en syv – åtte oster med dertil egnet drikke og annet passende tilbehør.
Kurset passer ikke for gravide.

Et lærerikt kurs om ost og vin, der smak og kunnskap står i fokus. Tusen takk for oss.
Jørn Tore Persen, Ølakademiet

Nytt av året!

Ost og sjokolade på Valentindagen

Torsdag 14. februar 2019 kl. 19.00
Ta med deg kjæresten, som også selvsagt kan være ektefellen, eller en date og kom og opplev sensuelle oster, forføreriske viner, champagne og god portvin eller en Malaga til mørke sjokolader. Det hele krydret med gode, men kanskje ikke dampende, historier.
Jeg har absolutt tanker om både oster og viner, sjokolade også, men lar det være til litt senere. Bra blir det i hvert fall. Kanskje blir det en liten dæsj kaviar også?
Her blir det mye godsaker, så dette kommer til å koste litt. Pynt deg gjerne, men det er ikke noe party!
Varighet en tre timers tid. Kanskje dere vil en tur på byen etterpå, da er det masse tid til det.
Prisen er 1250,- kroner per person, men så blir det veldig mye bra både spise og drikke.
Arrangementet passer ikke for gravide.

Påmelding her

Husk å velge riktig dato.

Vi møter våren med lyse, lette oster og fruktige viner

Torsdag 4. april 2019 kl. 19.00
Er du glad i chèvre, så er nok dette et arrangement for deg. Fruktighet og syrlighet kan stå som stikkord for dette kurset. Men det blir andre oster også. Og så blir det hovedsakelig hvite, tørre viner. Gode smaker blandet med gode historier, litt facts og fun facts om ostene. Ost har så mye historie og historier knyttet til seg. I tillegg er det slik en fascinerende smaksverden å dykke ned i.
Det blir som vanlig en syv – åtte oster med tilbehør og dertil egnede viner.
Pris 750,- kroner per person.
Varighet ca 3 timer.
Kurset passer ikke for gravide.

Jan Peter sin «oste-leksjon» fikk frem oste-entusiasten i de fleste av oss her på Jessheim!
Med solid og imponerende kunnskap og engasjement om både prosesser, enzymer, geografi, lukt, duft og smak fikk han hele kontoret til å snakke om ost i flere dager etterpå. (Ja, vi snakker fortsatt om det!) Takk for en fin reise gjennom ostens verden, vi gleder oss til å bruke ny kunnskap på videre osteopplevelser!
Marit Rasmussen, Læringsverkstedet

Tenker du på å delta, så skal du først lese det som står under

Det blir en kveld med gode oster og gode viner, snodige historier og litt fakta om ett og hint. Det lover jeg. Om du er alene, dere er et par eller en vennegjeng, så er dette en flott måte å tilbringe en kveld sammen. Og det tør kjapt opp rundt bordet.
Kursene passer ikke for gravide.
Deltakere må ha fylt 18 år.

Inkludert i prisen er ost, vin (øl) eller alkoholfri drikke, brød/kjeks og naturlig tilbehør så som honning, syltetøy og pære i tillegg til et kompendium om ost og hva som passer best til.

For kurset gjelder maks 12 deltakere.

Sted: Kjelleren i Brageveien 1A, Oslo. Det står VFPD på ringeklokken.

Les dette før du melder deg på!

Påmelding er bindende. Ved avmelding inntil en uke før kan påmeldingsavgiften, minus et gebyr på kr. 50,- refunderes. Alternativt kan påmeldingsavgiften overføres til et annet kurs. Ved avmelding senere enn en uke før arrangementet så refunderes ikke påmeldingavgiften, men den kan overføres til et senere/annet arrangement. No shows er too bad. Skulle jeg av forskjellige årsaker (så som sykdom, for få påmeldte, force majeur o.l.) kansellere, vil kursavgiften refunderes i sin helhet. Eventuelle andre kostnader du måtte ha pådratt deg som følge av påmeldingen erstattes ikke.

Påmelding her

Husk å velge riktig dato. Eller du kan bruke kontaktskjemaet her:

Brie Le Fougerus
Brie Le Fougerus

Da jeg feiret min 60 års dag var hovedmenyen ost.
Jeg er spesielt interessert og glad i ost. Har spist ost fra hele verden i mange år. Jeg ringte Jan Peter Aursnes og spurte om han kunne stille opp som spesialist på ost i mitt selskap. Fikk raskt ett «ja det kan jeg tenke meg». Vi hadde et lite planlegningsmøte, og Jan Peter tok seg god tid til å høre på mine ønsker og kom med gode innspill til sammensetning og type oster til et fantastisk ostebord med tilbehør. Han sto for bestillingen og gav innspill til det ekstra vi skulle ordne til bordet. Han var med fra 2 timer før gjestene kom og anrettet alle ostene lekkert.
Informasjon om alle de spennende ostene og all historien rundt formidlet han til alle våre gjester (vi var 70 stk.) på en profesjonell og informativ måte, med et hyggelig smil og en god kommentar. Det ble en stor opplevelse både for meg som jubilant og for mine gjester. Jeg anbefaler ham på det varmeste.
Carl Henrik Bache


Ego

Jeg heter Jan Peter Aursnes, er OsteEvangelist og driver dette nettstedet, OstePerler.no Videre er jeg Fagansvarlig for oster i Store Norske Leksikon samt at jeg skriver om ost for Norske Vinklubbers Forbund og deres medlemsblad Bulletin. Har gjennomført Grunnkurs i norsk tradisjonsysting ved Sogn Jord- og Hagebruksskule, Aurland og er Academy of Cheese Associate. Har de siste årene også deltatt som dommer under NM i lokalforedla mjølkeprodukter, samt at jeg skal være dommer under årets World Cheese Awards. I tillegg har jeg skrevet boken Unlock Your Future – The Key to a Fulfilling Life. Men den handler ikke om ost, bare det gode liv! Den kan du laste ned gratis hvis du klikker HER.