Ostelogistikkens utfordringer

Jeg sitter en tidlig morgen på et hotellrom i Auxerre etter å ha blitt vekket kl 07:00 av den staselige katedralens kirkeklokker. Blå himmel og kuldegrader. Det siste er vel ikke det vi hadde forventet før vi dro. Været er det eneste som ikke har vært helt optimalt.

I sekken eller kofferten_

Det er dagen for hjemreise, men først i kveld, så det er litt som skal oppleves før vi kommer så langt. Utfordringen nå er hvordan best få med seg osten hjem uten å bli kastet av flyet og uten at alt jeg har i kofferten stinker i mange dager. Vanligvis har jeg brukt å ta med osten i sekken inn på flyet, men det er så mye og noen stinker godt at jeg vet ikke om jeg tør. Så har jeg alle mine klær og ting og tang ellers, som jeg risikierer.

Kom på rommet i går kveld og lurte på hva i verden som hadde skjedd her før det demret at det lå ganske mye ost i kjøleskapet. Det blir man selvsagt vant til. Så nå er det helt greit.

Glede i heimen over osten

Det som imidlertid er helt sikkert er at det blir glede over masse ny ost i heimen. Jeg må bare sørge for å få med noen alpeoster også, da tåles noen liflige dufter fra kjøleskapet en stund før det hos enkelte melder seg i duftfritt Jarlsbergbehov. Slik er det ofte og det er greit. Kontraster er viktig.

Deretter er det selvsagt en viss mulighet for at noen bør inviteres, eller invitere seg selv over for å fortære litt ost med en god flaske vin. Hvit.

Men altså, først skal vi ha det med oss hjem

4 thoughts on “Ostelogistikkens utfordringer

 1. Hehe…kjenner til dette med lukta:-) Sist jeg var på hotel pakket jeg inn osten og hang den i en pose rett utfor vinduet i 4 etasje.
  Eksisterer det noen maks grense for mye ost en ta med seg hjem til Norge når en har vært i utlandet? En annen ting jeg funderer på er hvordan regler det er når en bestiller ost fra utlandet over nettet. Har aldri gjort det tidligere, men har nå funnet en produsent jeg har lyst å bestille fra i Nederland og lurer på hvilke regler jeg må forholde meg til? Jeg regner med du har erfaringer med dette?:-)

  -Ostespisern

 2. Tilsammen 10 kilo kjøtt og ost, så om du dropper kjøttet blir det 10 kilo ost. Det skulle holde. Det er vel en maksgrense på 3000 kroner også som slår inn.
  Jeg har ingen erfaring med kjøp av ost fra utlandet på nettet. Det burde gå greit. Dersom du går til eidenshage.no så tror jeg de har importert ost, så du kan høre med dem hva som gjelder.

  1. Takker:-) 10 kilo ost skulle vel holde for en stund- skal gjøre et forsøk på å få med meg det neste gang jeg svipper innom Frankrike:-)

   -Ostespisern

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.