Oste-Norge i Verden!

Litt deprimerende dette. Jeg blar i Patricia Michelsons flotte bok Cheese hvor hun har gitt en hel side(!) til Skandinavia, OK pluss en side med bilder. Norske oster? Ikke i det hele tatt. Svecia, Greve og Kryddost fra Sverige og Havarti fra Danmark. Det kan sikkert sies mye om Jarlsberg, men en kjent merkevare er det. Vet ikke så mye om svensk ost, men bare navnet Kryddost gir meg helt frysninger og minner tilbake til hine hårde tiders undomsosteparty.

Er jeg fornermet nå? Nei, selv om det kanskje er på Nordmanns vis å skulle være det. Normalt så bruker Jarsberg og også til dels Ski Queen -brunost- å være nevnt, men det er så mange andre norske oster jeg heller skulle sett i den boken, og som hadde passet så godt inn. En Gourmets Guide til Ost, har med et forhodsvis rikt utvalg av Tine sine oster, så der er vi nevnt, men særlig spennende er det ikke. Så er dette i utgangspunktet en tysk bok, og da er det gjerne litt traust.

En israelsk/merikansk mat- og vinblogger var helt lyrisk i sin beskrivelse her for en stund siden da hun hadde fått tak i norsk brunost. Det var himmel på jord for henne. Sånn kan det gå.

Hvorom allting er, det som er av norsk ost ute i verden er Jarlsberg og brunost. Er du heldig finner du Ridder, og av Tines oster synes jeg den er den mest spennende og burde fortjent litt mer oppmerksomhet. Ute som hjemme.

Nå er sikkert det norske markedet mer enn stort nok for norske gardsoster, så det er vel ikke det, men det handler vel om å vise seg frem også. Er det noen norske gardsoster på Grüne Woche i Berlin?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.