Ost for Morsdag

Coeur de St Felix. Det er ost for Morsdag. Og har du ikke fikset det ennå, så er det for sent, men du har altså en mulighet førstkommende tirsdag; Valentindagen.

Her i familien feirer vi Morsdag, om enn i moderater former. Mor får te på sengen, av og til frokost, kort og sang. Slik er det. Til i dag hadde hun ønsket seg Mozzarella fra Den blinde Ku. Det viste seg å være vanskelig å oppdrive, så det ble originalen, italiensk og av bøffelmelk.

Men det var ikke det jeg skulle skrive om. Coeur de St. Felix. En liten geitost fra Pyrinéene, Midi-Pyrenée for å være eksakt. Har du smakt Rocamadour, som jeg har skrevet om tidligere, så opppleves de, uten å ha smakt dem sammen, identiske. Men det sjarmerende med akkurat Coeur de St. Felix er formen. I disse dager, selvsagt, selv om det passer seg hvilken dag som helst. Å servere en hjerteformet ost blir aldri feil. Samme som Champagne det.

Så min kone og mine barns mor var såre fornøyd med morgenen, riktig så en treat var det. Hva med Mozzarellaen da? Mozzarella di Bufala Campana, skivet og nemmsomt lagt ut på en tallerken. Smakfulle tomatskiver, frisk basilikum, god olivenolje og nykvernet salt. Kanskje et pepperdryss også. Hvis du vil. Mors frokost.

Var hun fornøyd eller var hun fornøyd?

One thought on “Ost for Morsdag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.