Nýr på Gamle Logen

Tilbrakte gårsdagens ettermiddag/tidlig kveld på Norske Vinklubbers Forenings mat og vinmesse i Gamle Logen. Det var en veldig hyggelig ettermiddag/kveld. Der fikk jeg bl.a. smakt Valdresost og Nýr. Av Nýrs to varianter synes jeg at naturell er å foretrekke. Veldig flott syrlighet. Jeg må innrømme at jeg tenker henimot gresk yoghurt naturell når det gjelder smak og syre, konsistensen er dog mykere. Men dette er ost og et produkt som burde vært mye mer tilgjengelig for flere enn det er i dag. Produseres på Hvam utenfor Oslo og kan sikkert også kjøpes der, uten at jeg vet noe sikkert om det. I stor grad et storhusholdsningsprodukt, hittil i hvert fall, men som sagt, det burde gå an å få for oss vanlige forbrukere også. Gutta og Fromagerie, hvor er dere? Er det bare jeg som ikke har oppdaget det? Den andre de presenterte var en søt dessertvariant.

Pasteurisert. Hadde gjerne sett det annerledes, men de sier selv at det har med stabilitet å gjøre. Kokkene vil gjerne at det skal være klin likt hver gang. Det tror jeg i så fall er fordi de oppfatter det som ingrediens og ikke er opptatt av produktet i seg selv. Synd. Det går vel uansett an å jobbe med stabiliteten? Jeg er ikke meierist, kanskje derfor jeg spør slik.

Nå går vi mot sommeren og med sin fantastiske friskhet burde Nýr være et selvskrevent produkt sammen med friske bær; jordbær og bringebær så vel som skogsbær. Nå er det ellers et rikt utvalg oppskrifter på Nýrs hjemmeside, ostekake inkludert. Den skal jeg nok komme tilbake til. Men det var altså det med å få tak i produktet da.

Å drikke til? Prøv en Bru-Baché Jurancon La Quintessence. Eller kanskje en Asti Spumante. For eksempel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.