Norzola og Juleøl?

Jeg tenkte det skulle være opptakten, men foreløpig sitter jeg her med en kopp kaffe. Ikke noe galt med det, men det var ikke slik det skulle være; det var årets Juleøl. Det var tanken, som altså ikke ser ut til å bli realisert i dag. Vi får se.

Grunnen var i all enkelthet at jeg har planlagt et par bloggposter om øl og ost. Selv om jeg synes vin er best og vil heller drikke en god kopp te til hvis ikke vin er aktuelt, så erkjenner jeg det faktum at noen synes øl er best og at det er fullt mulig å drikke det til ost. Den observante leser vil til og med si at et av mine store osteøyeblikk; med Brie og fransk baguette ble akkompagnert med friskt kaldt fransk fatøl.

Jeg drikker altså sjelden øl, bortsett fra på denne årstiden når Juleølet kommer; det synes jeg er stas. Det ble imidlertid ikke sesongåpning i dag.

Det det imidlertid ble i dag var et stykke Norzola. Må innrømme at jeg ikke er så opptatt av det, men det er kanskje du? Selv synes jeg den er litt tørr og mangler mye av saltsmaken til de store blå ostene. Gorgonzola som er forbildet er langt mykere og fuktigere, ikke så salt som noen av de andre, men dog. På en brødskive eller et stykke rugsprø smaker Norzola fint. Synes ellers at den er bedre enn for eksempel Selbu Blå der blåmuggen har tatt fullstendig over og gjør hele osten litt uryddig. Da er Norzola en mye renere ost med litt mindre og finere muggårer, hvitere i ostemassen og renere i smaken selv om den har langt igjen både til sitt opphav og de andre store blå.

Vel bekomme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.