Morbier vs Derinngarden

Derinngarden, som ligger i Eide på Nordmøre, har nemlig en Morbier-type. Denne har jeg ikke smakt men kunne godt tenke meg smake den opp mot en AOC Morbier. Det har jeg akkurat hatt i huset. Men Derinngarden har jeg ikke, ei heller hatt, så mitt spørsmål blir hvor i Oslo kan jeg få tak i den? AOC Morbier er ikke vanskelig å få tak i. Ser ikke Derinngarden på mine vante butikker; Gutta på Haugen og Fromagerie, men det kan være andre steder, selvsagt.

Har møtt Derinngarden på Bondens marked her og der, så kanskje må jeg en tur til byen på lørdag for å se om de er der og skaffe meg et lite eksemplar. Det er nemlig Bondens marked på Valkyrie plass på Majorstuen på lørdag 9.

Morbier AOC er upasteurisert selvsagt, Derinngarden sin variant er også upasteurisert, men virker ikke som den er økologisk slik som de andre ostene derifra. Derinngardens Marmorerte heter den for øvrig, jeg glemte visst det. Har du smakt den så si gjerne ifra. Kunne være spennende det.

One thought on “Morbier vs Derinngarden

  1. Prøvd Fenaknoken? Det de ikke har, er det ingen i Oslo som har..

    Derinngarden er for øvrig vår naboprodusent. Vi oppstod relativt samtidig og har jobbet mye sammen på kurs og liknende. Trivelige folk, men tror de satser veldig på direktesalg. Tror derfor det kan være like enkelt å ringe Othild direkte for å spørre om hun evt kan sende deg via post.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.