Møøzzarella

Jeg har fra nokså kompetent hold tidligere fått opplyst at dette skal være en veldig god Mozzarella-type. Når jeg sier type så ligger det ikke noe nedverdigende i det, men for meg er Mozzarella av bøffelmelk og italiensk, fra Capania og Lazio. PDO beskyttet også.

Nå er mozzarella av kumelk nokså vanlig selv i Italia og i volum nok større enn Mozzaralla av bøffelmelk. Vil jeg tro, men vet det ikke. De fleste her til lands har vel knapt et forhold til Mozzarella di Bufala, og jeg har ikke noe behov for å være arrogant nar jeg sier det. Men jeg tror nok det er slik det er.

Møøzzarella er da norsk og av kumelk, det ligger også nokså klart i navnet. Den skal altså være veldig bra. Det betyr at jeg ikke har smakt den fordi så vidt jeg vet har den vært ute av markedet en stund. Det er i hvert fall hva jeg er blitt fortalt. Og om den har vært inne igjen sporadisk, så har tydeligvis ikke jeg vært ute for å handle akkurat da. Så har jeg i mellomtiden greit meg fint med Mozzarella di Bufala.

Men i anledning Matstreif så jeg at Den Blinde Ku reklamerte med at de hadde Møøzzarella, så da så jeg muligheten i dag til å handle et par pakker. Sammen med noen gode og modne tomater, basilikum, god kaldpresset jomfruolivenolje og litt maldonsalt, så skal det bli bra dette. I morgen. For mozzarellasalat, eller Møøzzarellasalat i dette tilfellet; det er et familieanliggende. I kveld er vi spredd litt for alle vinder, men full samling i heimen i morgen, til blant annet Møøzzarellasalat. Og saltfiskball. Ikke sammen, for all del. Saltfiskballen er for øvrig kulturimperialisme fra min side.

Spennende skal det nå bli. Det den mangler på bøffelmelk tar den kanskje igjen på ferskhet. Ble laget på torsdag denne her. For alle slags mozzarellaoster enten de er laget av det ene eller andre, ekte eller «uekte» er det et felles poeng. Ferskhet.

Anvendelse

Mozzarellasalat. Ellers er mine barn veldig glad i et par skiver mozzarella på en skive brød. Hjemme med litt olivenolje og salt, som skolemat bare med litt salt. Det er en «höjdare».

Å drikke til

Til Mozzarellasalat? Jeg tenker hvitt, fruktig og italiensk. At det er tørt goes without saying.

Vel bekomme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.