Mine Påskeoster

Da er runden unngjort. Høres ut som et ork, men det var det på ingen måte. Kjørte først min kone på jobben, deretter innom Gutta på Haugen for å handle. De har forstått det der med å åpne om morgenen. Strålende sol i Oslo i dag, men litt «nippy» for å si det slik. Litt småkaldt med andre ord. Blitt litt godt vant med over 20 grader i mars. Nok om det.

Dagens fangst hos Gutta ble: Sainte Maure (de Touraine) og Crottin de Chavignol; begge chèvre fra Loire. Chebris som er en fast ost, blanding av geit- og sauemelk fra Ossau-Iraty i Pyrenéene. Derfra tilbake til Norge og en mellomlagret Undredal; den er følgelig fra siste produksjonen i fjor høst. Et hopp over til England og Blue Shropshire som er en fantastisk ost og min kones favoritt på den blå siden. En Salametto Norvegese og påsken er reddet for vår sønn også. Den går flott sammen med litt grottelagret Emmentaler som også ble med i posen.

Hadde planer om Mont d’Or men det gikk ikke der i hvert fall. Da gikk følgelig turen videre til Fromageire på Majorstuen som ikke åpner før kl. 10.00. Det er ganske sent til denne type butikk å være. Så etter noe venting med en kopp kaffe og en scone på nabobakeriet, er det United bakeries kanskje? Husker ikke. Derby scones er min favoritt når jeg er i England og setter meg ned for high tea. Synes ikke de norske bakeriene får helt til scones slik som jeg kjenner det fra England.

Etter to runder Wordfeud, noe skal man gjøre når man ikke har avis for hånden, var det klart for dagens siste ost, Mont d’Or. Sesongen er over, så dette er vel resten.

Ble mye geitost, men så er det også starten på en ny sesong for denne ostetypen selv om bare Crottin de Chavignol strengt tatt er helt fersk. Og det har vel vært advisert en stund hva som er in på ostefronten akkurat nå.

Å drikke til? Den hvite ferske og gjerne litt lagrede geitosten også, har sin livspartner i Sauvignon blanc viner. Mont d’Or skal få en hvit eller rød burgunder, vi får se når vi kommer så langt. Til den blå har jeg tenkt litt portvin.

Så hva er dine påskeoster? Har du noen tradisjoner eller er det sjokolade opp og i mente?

Uansett vel bekomme.

Del ostekunnskapen med andre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.