Mine oster for Grunnlovsdagen

Jeg holder meg til to, jeg. Attpåtil to myke oster. En forhåpentligvis helt fersk og en litt mer lagret.

Når jeg sier fårhåpentligvis så er det fordi det lå masse ferdig innpakket Knudenost på disken. Noe var fersk og noe var mer lagret, fikk jeg inntrykk av. Jeg ville ha ferskest mulig; det var nå det jeg ville i dag. Mulig hun hadde et system. Det finner jeg ut i morgen.

Den andre var Munkeby. En stund siden jeg har spist den, dessuten har min svigermor gitt uttrykk for at den ønsker hun å smake, for det har hun ikke gjort ennå, bare hørt om den. Siden de kommer på middag i morgen tenkte jeg at dette er anledningen. Til jul kom jeg for sent, alt var utsolgt.

Så det er mine oster til 17. mai, Knudenost og Munkby, rene, friske og vil passe perfekt på en slik dag. Norske er de også. Upasteuriserte også. Ikke noen utpregede Champagneoster, dog, men så har jeg heller ikke noen stor tradisjon for så mye Champagne denne dagen.

Av og til synes jeg ostene og kun ostene er best. Ikke noen fortyrrende elementer. Dette ble kanskje helt feil, men det kan oppleves slik. Ikke noen kompletterende elementer tenker jeg vi sier. Bare ostesmaken. Synes det er fantastisk godt. Andre ganger passer både brød og noe søtlig tilbehør. Det er det fine. Tid og anledning.

Ha en feiende flott dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.