Min utsendte!

I dag dro min kone til USA og sitter i skrivende stund på flyet rundt New Foundland eller noe slikt kan jeg tenke meg, på vei til Chicago og derifra til Denver, Colorado.

Jeg håper selvsagt at tirsdagen vil bringe litt artisanal amerikansk ost. I så fall skal du få høre om det. Sist hun var der var det Mount Tam hun kom tilbake med. Fra Cowgirl Creamery i California. Tidligere beskrevet så det skal jeg ikke bry deg med her. Det avhenger imidlertid av at hun finner en ostebutikk i Denver, alternativt at hun kommer over en WholeFoods på sin vei.

Det er det ikke sikkert at hun gjør. USA er USA og avstandene er store, og de er nødvendigvis ikke som oss europeere i sin planlegging og logikk.

Det andre ut i matvarer vi har bestilt er Peanut Butter. Extra crunchy. Aller helst av merket Jif, ja du leste riktig. Every proper Mom’s favorite brand. Så hva som er skurepulver her er fantastisk godt peanøttsmør der. Slik er det. Og med all respekt å melde, skikkelig peanøttsmør finnes ikke i Norge. De greiene som vi finner i butikken og som det står Mills på og er laget i Nederland har ikke stått sammen med skikkelig peanøttsmør en gang. Her er en utfordring til noen importører og matkjedene selvsagt.

Så er det Bagels da. Vi kan jo få det i Norge også men det er litt styr. Og det er ikke spesielt vanlig. De skal være plain synes vi. Da blir det kjøpt inn cream cheese, ja cream cheese selvsagt, modne tomater og rødløk som begge skjæres i veldig tynne skiver. Oppå alt dette nykvernet havsalt. Det er vanvittig godt. Litt dumt for meg som ikke skal ha så mye brød, men ved slike anledninger så gjøres det unntak. Verden kan ikke være så absolutt.

Så til uken blir det American week her. Det kan vi godt like.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.