Mild Mester

Skulle nesten tro det var meg. Det er nok delte meninger om min mildhet, men det skal vi la ligge. Dette er altså nok en ost fra Tingvollost. Var med i posen hjem fra min tur til Gutta på Haugen. Jeg har enda flere så jeg kommer tilbake til de andre etter hvert.

Altså en hvitmuggost av kumelk. Pasteurisert som alle ostene fra Tingvollost. Halvfast. Snøhvit skorpe og fin og jevnt gul ostemasse med noen fine hull. En porsjonsost dette. Fint det for da kan du kjøpe en hel ost og sette på bordet, eller fatet. Mye mer dekorativt enn et «kakestykke» eller noe. Gir også et overflodsinntrykk. Ca. en kvart kilo som er veldig passe. Modnet 6 uker, men tåler godt å stå litt i kjøleskapet etter at du har kjøpt den.

Skorpen, som du godt kan spise har klassisk smak av rå sopp mens osten smaker flott av nøtter med en litt søtlig touch. Du kan la den stå litt på kjøkkenbenken for å temperere før du spiser den. Det fremhever smaken.

Å drikke til: Rødvin. Gjerne en mild og rund, med en god porsjon Merlot i seg. Jeg hadde 1999 Ch. Coufran. Veldig avrundet og fin den.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.