Matstreif

Så er det Matstreif igjen og jeg gleder meg til å tusle rundt og smake på god mat, kanskje finne noen gode oster jeg ikke har smakt før. Matstreif begynte i dag, men morgendagen blir min dag.

Selv om mitt anliggende er ost, upasteurisert ost, så er det andre ting der også. I fjor kom jeg hjem med saltfiskball fra Kristiansund. Det ga unektelig minner henimot barndommen. Nei, jeg er på ingen måte fra Kristiansund eller deromkring, men saltfiskball lagde vi da.

I år tenker jeg litt klippfisk kan plottes inn på radaren, så får jeg se om det er noen gode tilbud, eller om prisen skrus opp i anledning dagen. Jeg har et veldig godt forhold til klippfisk, selv om jeg måtte ha en lang pause. Er jo vokst opp med dette. Men da jeg studeret hadde jeg sommerjobb som fisker om bord på et par ringnotsnurpere. På den ene jeg var, MS Polarstrøm, serverte stuerten kokt klippfisk og kokt saltfisk et par tre ganger i uken så jeg fikk det lenger opp i halsen enn godt er. Det ble noen års pause av det. Nå er jeg tilbake der jeg bør være som en god Sunnmøring. Har vær det en stund. Her i huset koser vi oss med klippfisk når den står på bordet.

Men, det er nå dette med osten da.

Annet vet jeg ikke her jeg sitter, er unektelig noe ensporet. Treffer vel noen kjente jeg kan slå av en prat med. Hvis ikke er det greit det også. Ellers synes jeg det er flott å gå omkring og bare være meg. Min opplevelse er best slik.

Så er det noen nye jeg vet om og håper er der, i hvert fall representert.

Onsdag i neste uke er det møte i Vinforeningen. Selv om det ikke er jeg som har osteansvaret så tenker jeg å se om det er noen godbiter å ta med dit. En reflektert og kjøpesterk gruppe som sitter rundt det bordet. Det hender jo at en god vin og en god smak ellers går «viral». Flere vinprodusenter som har besøkt oss har opplevd at Polet har gått tom etterpå. Vi er ikke verre enn at vi deler det som er godt med nettverket vårt. Jeg synes også det er et fint smakspanel som gir ærlige tilbakemelding på forskjellige oster. Ost er nemlig alltid på menyen.

Men altså, Matstreif; fin lørdagstur!

Del ostekunnskapen med andre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.