Matstreif

Da er det den tiden på året, da halve Oslo strener til Rådhusplassen for å se og oppleve hva som skjer på matfronten i distrikts-Norge. Litt eksotisk det. Matstreif. Førstkommende fredag og lørdag altså.

Skal ikke gå inn i debatten om hvor verdiskapingen foregår i dette landet, men at en god del skjer i distriktene er det ingen tvil om.

Så må det ikke bli med lokalmat etter kortreist mat som med kirken, fint og flott og til dels vakre bygg også, men vi går dit bare Julaften, eller når det er noe spesielt. Nå virker det å være en ordentlig vekkelse hva angår kortreist mat, men det er verd å merke seg at flere av de butikkene i Mathallen her i Oslo som representerte distriktene er borte. Verken Smak av Valdres eller Kongens Have var kult nok til at det var mulig å drive, selv midt i Oslo. Så vi har fremdeles litt vei å gå.

Derfor er det jo så flott med et arrangement som Matstreif, der vi kan få en smak av det meste. Det har jeg tenkt å benytte meg av, selv om jeg primært er på jakt etter ost. Spesielt nye ysteri jeg ikke har opplevd før. Men det er mange ostekjenninger, gode og mer perifere som jeg har tenkt å slå av en prat med. Det gjelder å holde nettverket ved like. Og når det gjelder smaksprøver er jeg slett ikke av typen som dropper både frokost og middag fordi jeg skal smake meg gjennom alle «standene». Usigelig dårlig og beskjeden på det.

For de virkelig ostefrelste av oss er det også et arrangement på torsdag i Mathallen, historiens største ostemarked blir det reklamert med. Fra kl. 14 til 18. Regner med de samme ysteriene er på Rådhusplassen fredag og lørdag, men jeg har nå uansett tenkt meg en tur. Slipper vel å lete innimellom alt annet godt.

Det er no ikke bare ost som blir med hjem i skreppa. Blandaball fra Kristiansund og lutefisk fra Værøy. I år har jeg blinket med ut småstykker av ferdig utvannet klippfisk fra Tromsø. Det er jo noe som slik sett allerede finnes, så det skal bli morsomt å se hvilken vinkling de har tatt for å posisjonere produktet. Akkurat det produktet leste jeg om i Fiskeribladet Fiskaren 🙂 De har stand sammen med åtte andre lokalmatprodusenter fra Nord-Norge, deriblant Kjerringøy gård.

Værmeldingene er gode, det er bare å komme seg til byen og Rådhusplassen, ja til og med Aker brygge og Tjuvholmen er inkudert i år. Gratis inngang, om utgangen blir like billig vet jeg ikke, det kommer an på i hvilken grad du lar deg friste. Det bør du.

Del ostekunnskapen med andre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.