Mathallen Oslo – inntrykk fra en tur.

Var innom Mathallen igjen i dag. Litt mindre folk enn sist lørdag, men fremdeles mer enn nok til at kjøpslysten går litt ned, for meg i hvert fall. Det gjelder forhåpentligvis ikke alle. Mye folk og røre, og det gjør jo at hallen pulserer, noe den så definitivt skal. Men baguetter med confit de canard fikk jeg så vidt kjøpt med oss før lokalet var tømt fordi brannalarmen gikk.

Osteutvalget

Innen jeg kom så langt hadde jeg tatt meg en runde for å se hvordan utvikling i ostediskene er. Og det lover positivt. Har tidligere vært litt tilbakeholden med rosen, men om du er villig til å gå litt rundt til de forskjellige «butikkene» så vil det være en god del ost å få. Det er flere butikker som har ost i tillegg til de to spesialiserte.

Ma Poule

Mest overraskende var nok osteutvalget hos Ma Poule som jeg ikke kom meg innom sist jeg var der. Mye godt der for en forholdsvis frankofil person. Der var det også et visst utvalg chèvre som jeg savnet hos de andre. De får selvsagt også litt for å servere confit de canard.

Champagneria Bodega

Champagneria Bodega overrasket også med et bra utvalg av spanske oster. En prisverdig horisont ut over Manchego. Det var hyggelig. Blir nok også et bra sted å sitte ned for et glass boblende og litt ost og charcuterie. Kan lett bli en favoritt.

Den Blinde Ku

Vesentlig forbedring fra sist jeg var der. En velfylt ostedisk om enn med litt for mye kjedelig hollandsk ost. Men det var i hvert fall velfyllt i disken og opp til flere upasteuriserte oster. Det liker jeg. Men jeg fatter fremdeles ikke hva Babybel gjør der.

Husets

For mye kø til at jeg fikk spurt, men det kunne se ut som de hadde Knudenost inne. I så fall veldig positivt slik å tampen av sesongen. Avdem er ellers godt representert samt svensk ost som er en forholdsvis sjelden gjest i norske ostedisker.

«Also ran»

Så er det ost andre steder så som hos Melkerampa og Smak av Valdres og bli ikke fornærmet om jeg har glemt noen; jeg fikk ikke sett i alle diskene før brannalarmen gikk.

Ikke Mathallen verdig

Selv om jeg synes at det er blitt mye bedre både når det gjelder mangfold og til dels bugnende disker, det siste var Den Blinde Ku best på, så synes jeg det er bortimot en skandale at ingen har Kraftkar og Munkeby. Undredal tror jeg også mangler. Blå Vägen fra Straumbotn hadde også fortjent en plass. Avdem er der i rik monn og ære være Husets for det. Spesielt Kraftkar, Munkeby og Undredal begynner å bli norske osteikoner som bør være representert i en mathall med respekt for seg selv.

Så alt i alt begynner det å tegne bra, men noen hull finnes fremdeles. Men det er det kanskje bare evangelister som meg som synes.

Det er kanskje litt tidlig å si, men er Mathallen litt for liten?

Del ostekunnskapen med andre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.