Lorraines Chandor

Jeg har tidligere skrevet at jeg fikk en ost i gave til jul, veldig hyggelig, men som jeg ikke vet navnet på. Det gjorde heller ikke giveren. Så her om dagen fikk jeg en ost til, fra samme person. Fremdeles veldig hyggelig, men med en etikett på som i hvert fall sa noe om hva den osten heter og hvor den er fra. Cluet var nemlig at det var samme produsent.

Så dermed er den osten jeg skrev om fra nyttårsaften, som jeg hadde med meg sammen med Tingvollost sin Vismann, fra Lorraine i Frankrike.

Den osten jeg har fått nå heter Chandor. Jeg finner ikke noen referanse til den på nettet annet enn at noen har kjøpt den på et omreisende marked i England og deretter blogget om det. Det kan stemme godt for min ost er kjøpt på et omreisende marked i København.

Jeg har ikke smakt Chandor ennå, men duftene er overdådige og minner mye om Munster. Den bloggen jeg fant hvor osten var beskrevet var ikke så veldig begeistret, den var mer raffinert på duft enn på smak. Men det kan jo være at hans smak går i en annen retning enn min. Jeg synes Munster er en fantastisk ost og denne er både i fremtoning og geografi ganske lik. Men det får bli en annen dag, imens ligger den i mitt kjøleskap og sprer liflige dufter. Kan du ikke få tak i Chandor, noe som nok er vanskelig, så er Munster en fullgod erstatning, det er jeg hellig overbevisst om.

Har du smakt Munster og hva synes du i så fall om den? Chandor er uansett en ost som nok krever en Alsace-vin, gjerne en Gewürztraminer. Det har den til felles med Munster.

Vel bekomme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.