Lombardias Quartirolo Lombardia

Som jeg skrev på julaften handlet jeg med meg et wild card da jeg var hos Gutta på Haugen rett før jul. Det kortet heter noe slikt som Quartirolo Lombardia, jeg har skrevet navnet feil tidligere, men det gikk kanskje litt kjapt i butikken den dagen. Nå er ikke Gutta på Haugen de flnkeste til å sette merkelapper på ostene heller, så jeg måtte se på skiltet før jeg gikk ut av butikken og skrive det inn på telefonen ute på fortauet. Det hele gikk nok litt fort, full som butikken var på lille julaften.

Det er nå rettet opp og jeg er vel fornøyd. Denne osten har altså ligget i mitt kjøleksap og spredt småliflige aromaer siden før jul. Jeg har en tålmodig familie.

Den har en litt klebrig skorpe med gusjefarge så de fleste vil nok skjære bort den. Da står du igjen med en flott blek ostemasse som er ganske kompakt og halvfast. Dette er en vasket ost, altså en rødkittost.

Den minner litt om danske Gammel Ole i duft og smak om enn litt mer markant. Gir en veldig smaklig mullfull. Har vel også sammenlignet den med Munster, men går litt tilbake på det. Vel, det kan være noe av Munsteren, men på ingen måte alt.

Nå er resten av familien ute på ski og blir nok glad når den er borte fra kjøleskapet, mens far stinker litt av ost. Får vel høre det når godnattklemmer skal deles ut.

Det som er verst, hvis det er snakk om noe verst, med disse ostene er at mine hender stinker i flere dager etterpå. Det sitter ganske hard selv og jeg naturlig nok da er ganske nitidig med vaskingen. Vet ikke om du har tenkt over det?

(Bilde? Jeg spiste den opp før jeg kom så langt. Forøvrig et godt tegn.)

Å drikke til? Alle forståsegpåere anbefaler hvitvin, Soave for eksempel, og det er vel ikke så galt. Jeg sitter imidlertid og nipper til litt rødvin til den. En lett rødvin; La Vieille Ferme (samme flasken som i går). Det synes jeg smakte veldig harmonisk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.