Lite om ost!

Jeg var på vinsmaking i går, Vinfeber. Mye godt der og noe jeg synest var for fersk, men for så vidt gode kandidater til kjelleren. Imidlertid på vinfronten var det Champagne (Billecart-Salmon) og Chablis fra Christian Moreau som kom best ut. Det ble også noen spennende nye spanske bekjentskaper fra Castilla y Leon.

Det vi koste oss mest med var imidlertid whisky. Single malt. Jeg drikker ikke så mye annet enn vin; whisky-perioden har jeg hatt, men må innrømme at da vi sto der og smakte 15, 21, 30 og 40 år gammel single malt var det rasende godt. Fra ca. 600 kroner flasken til 2200, så det blir nok med det. Greit å benytte anledningen.

Så går jeg rundt og spør hva slags ost disse vinene passer til, og det har de lite forhold til, dessverre. Det var bare en dansk ølprodusent som var veldig klar på det. Han brygget mørkt øl med 12,5% alkohol og mente hans øl passet utnerket til blåmuggost, noe jeg der og da godt kunne være enig i. Så mørkt og så sterkt øl får en søtlig tone, og da matcher det godt blåmuggostene selv om slett ikke alle er så salte.

Ut over det fikk whiskyprodusenten en kort og positiv leksjon om whisky og ost, så kan han forhåpentligvis litt om det. Noe måtte han få tilbake etter å ha delt whisky med seg.

Jeg tok bussen hjem kl. halv åtte så den store utskeielsen ble det ikke, noe det slik sett ikke var ment å skulle være heller. Mer et hyggelig avbrekk i hverdagen og tilegning av ny kunnskap.

Grappa fant jeg for øvrig ikke. Betyr ikke at det ikke var der, bare at jeg ikke fant det. Lette ikke så nøye heller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.