Academy of Cheese – Level 1

The Academy of Cheese er blitt etablert for å fremme kunnskap om ost overfor bransjefolk spesielt og det osteinteresserte publikum generelt, samt å medvirke til karrieremessig utvikling innen ostebransjen for dem som ønsker det. Utdannelsen som tilbys er inndelt i fire nivåer: Associate, Member, Fellow og Master of Cheese som det høyeste.

De forskjellige nivåene bygger på hverandre, så alle må starte med Level 1, Associate, uavhengig av forhåndskunnskap.

For alle osteelskere, øk kunnskapen din slik at du kan dele mer familie og venner, eller hjelpe på karrieren din hvis det er det som er målet ditt. Dette kurset er en introduksjon til alle typer ost samt å lære hvordan smake ost. På Level 1-kurset får du smake 25 klassiske oster på Academy of Cheese- måten.

Om denne sertifiseringen

Level 1 er veldig grunnleggende. Hvis du ønsker å lære eller utvide kunnskapen din om ost, da er dette kurset for deg. Det å bli en Academy of Cheese Associate er fleste steget på veien til å utvikle en større forståelse for ost og det som ligger rundt, tilvirkning, omsetning, oppbevaring og konsum, og ikke minst verdsette det å spise ost.

Dette er et heldagskurs som inkluderer guidet smaking, Academy of Cheese’s delegatpakke, adgang til onlinekurs, eksamenskostnader, lett lunsj og drikke. Det blir ikke servert alkohol på dette kurset.

Ved morsom og engasjerende veiledning, vil du lære en strukturert tilnærming til ostesmaking samt at vi ser på en verktøykasse for å presentere og snakke om ost. Du vil få innblikk i ysting, hvordan vurdere kvalitet, ostehistorie og utvikle forståelse for tradisjonene forbundet med ost. Videre ser vi på hva slags utvalg det er av ost – ikke nødvendigvis bare i Norge. I tillegg til denne dagen på kurs, må du fylle på med egenstudie, 12 -24 timer, og enda med smaking (vi kommer ikke gjennom alle 25 ostene i løpet av en dag), før du fullfører sertifiseringen din på nettet. Online- sertifiseringen er på engelsk.

Hva kommer du til å lære?
Vi går gjennom ni forskjellige temaer

Ysteprosessen

Ingredienser og ingrediensenes funksjoner, samt de forskjellige trinnene I ysteprosessen. Videre en introduksjon til Academy of Cheese’s Make/Post Make-modell gjennom å bruke dem på de ostene som er med på kurset.

Modning, affinage og vurdering

Se på modning og hvordan temperatur kan brukes for å kontrollere modningsprosesser. Forstå hva «affiage» er og hvorfor vurdering av ostene i løpe av modningsprosessen er relevant.

Kjøp og salg

Vi ser på distribusjonskanalene fra produsenten og fram til forbrukeren. Lær hvordan du setter sammen et utvalg oster for forskjellige anledninger.

Presentasjon

Velge riktig utstyr, og lære hvordan kutte, pakke og ta best mulig vare på ost.

Kommunikasjon

Kunne omtale kursets 25 oster med noen få beskrivende nøkkelord, samt lære grunnprinsippene for å kombinere ost og drikke.

Bransjekunnskap

En introduksjon til ystingens historie, samt innblikk i forskjellene mellom industriell og håndverksmessig tilvirkning av ost.

Lover, regler og beste praksis

Hvordan håndtere ost på en trygg måte.

Smaking 

Lær å smake ost ved hjelp av Academy of Cheese’s smakemodell. Utvid ostevokabularet ditt slik at du føler trygghet når du snakker om ost, uansett hvem du prater med.

Identifisering

Smake, utforske og kunne identifisere 25 forskjellige oster.

Trenger jeg noe forhåndskunnskap?

Level One er åpen for alle! De som begynner på en Academy of Cheese- utdannelse gjør det for å øke sin ostkunnskap og forståelse i videst mulig forstand. Hvis det høres ut som noe for deg, så er du hjertelig velkommen til å delta.

Testkriterier

Akkreditering gis til deltakere som oppnår minimum 24 riktige svar av 30 mulige i en multiple choice test der du har 30 minutter til rådighet. Du bør ikke ta online-testen før du har vært på kurs og gjennomført 12 til 24 timers selvstudium.  

Multiple choice spørsmålene vil omfatte alle de ni områdene som er beskrevet ovenfor. Spørsmålene er tilfeldig valgt fra en base på ca 300 spørsmål. Så langt har 91 % av dem som har tatt testen bestått.

Del ostekunnskapen med andre!