Kvedemarmelade

Kvede er en frukt som vokser på litt sydligere breddegrader og der ofte brukes sammen med ost. Kvede kan vel best sammenlignes med pære, men er veldig mye syrligere. Noe som er verd å tenke på om du skal lage en marmelade. Har funnet en oppsktift av ukjent opprinnelse. Inneholder en del sukker nettopp fordi selve frukten er veldig syrlig. Fargemessig er det veldig gul. Tilgjengelig i gode dagligvarebutikker og spesialbutikker.

Dette trenger du:

Kveder, ca 1 kg skrelt og renset
Vann
½ kg sukker

..og slik gjør du det:

Skrell kvedene. Ta bort kjernehusene. Del dem i terninger. Legg dem i en tykkbunnet kjele og hell over vann slik at det dekker all frukten. La det småkoke til kvedeterningene begynner å bli møre. Hell frukten over i et dørslag så de får rent godt av seg. Ta vare på kokevannet.

Bland sukkeret i samme vannet og kok opp mens du rører hele tiden. La sukkerlaken koke inn til den blir sirupsaktig.

Hell den kokte frukten tilbake i kjelen. Fortsett kokingen på svak varme til terningene er helt møre. Ikke la de koke i stykker. Vi skal ha marmelade, ikke mos.

Hell marmeladen over i varme, rene glass og sett på lokkene med det samme. Viktig at du fyller glassene helt opp. La kjølne.

Vel bekomme.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen