Kongehuset kjøper Knudenost

Kongehuset kjøper Knudenost har jeg lest, og det burde flere gjøre. Nå er det slett ikke sikkert der er nok ost til alle, det får så være, men da er det uansett flott å være etterspurt.

Den er i sesong nå, Knudenosten. Geitene har kjeet så da er de i gang til ut på høsten. Slik er geitelivet.

Men altså, med referanse til den franske presidenten og beslutningen om at det ikke skal serveres ost under middager i Élysée-palasset, synes jeg det norske kongehuset da står ut som et godt eksempel på hvordan det bør være. Nå er ikke dete et innlegg for eller imot kongehuset. Det har vi, og hvem som vil vil får være både for og imot, men jeg synes i hvert fall det er flott at kongehuset er for norske produkter.

Skulle bare mangle sier du? Nja, det er vel ikke nødvendigvis alltid slik, men veldig flott da at det serveres mat basert på gode norske råvarer under middager på slottet.

Det er mange flere oster å velge mellom. Ikke bare Knudenost, selv om det er veldig sesong, og det er en flott tid for å spise ferske geitoster.

Kraftkar fra Tingvollost når de må pleie the blues. Og ellers når det er litt søt vin som må drikkes. Det er ikke i skuddet for tiden. Kvit Undredal i flere varianter; geit det også. Fjelldronning er jo et kongehus verdig. Munkeby for de myke og til dels lett løpende straks kjølige omgivelser gir seg. På motsatt side, hard og vellagret har vi Seterost fra Brimi.

Det er mange flere, men de nevnte er noen av mine norske favoritter. Så til dere to i Henrik Ibsens gate 1; kos dere med norske oster og server det også gjerne når dere har gjester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.