Knudenostens endelikt?

Jeg håper for all del ikke det. Jeg må innrømme at jeg har undret meg litt over at det har vært så stille rundt Knudenosten denne ettervinteren. Men det er klart, Knudenosten er blitt mer og mer etablert i markedet, så det er ikke sikkert det er behov for like mye positiv støy lenger for å holde oppmerksomheten oppe. Nå er det vel mer slik at kunder av alle slag vet når sesongen starter og venter tålmodig. Så får vi nok beskjed.

Uoverensstemmelse

Det fikk vi denne uken, men dessverre ikke den nyheten jeg hadde forventet. Urovekkende å få nyhetsbrev fra Matcompaniet om at ystingen ikke har kommet i gang på grunn av det som tydeligvis er en konflikt. I følge nyhetsbrevet: Vi har forstått at det er uoverensstemmelser mellom melkebonden Njål Sikveland og yster Bo Jensen på den ene siden, og de resterende aksjonærene inklusiv daglig leder og styrets leder på den andre siden.

Dette er veldig synd uansett årsak og uansett hvor alvorlig det måtte være. Det som tar år å bygge opp er det temmelig fort gjort å rive ned. Jeg vet ikke om det er økonomiske årsaker, om det er prestisje – har det gått for bra med Knudenosten?- eller kanskje det er retningen fremover. De er alle grunner til at det kan oppstå uenighet. Og det finnes flere.

Knudenost
Knudenost

Knudenosten har oppnått et fantastisk renommé de siste par årene. Hos oss ostenerder og hos kjøkkensjefer og kokker rundt om kring i landet. Det er verdt å ta vare på.

Investering med hjertet

Derfor mener jeg at skal du gå inn som investor i et slikt prosjekt så trenger du en stor grad av idealisme og raushet. Det er ikke her du sikrer pensjonen din. Nå kan det godt være at denne idealismen og rausheten finnes og at uoverensstemmelsen ligger helt andre steder.

Knudenosten har lykkes i en nisje som er veldig sterkt knyttet opp mot Frankrike og veletablert som sådan. Det står det respekt av. Jeg håper at det kan være mulig å komme til enighet slik at det fortsatt kan være slik.

Levende visjon

Lurer på om Aurenes har en levende visjon, den vil alltid samle fordi det dreier seg om noe større enn den enkeltes personlige ståsted. Da er veien til løsninger enklere. Hvis ikke den visjonen finnes; lei inn min kone for en dag!

Og husk, terningen triller lettere, men ligger like støtt på bordet hvis den er litt avrundet i kantene.

Pin It

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.