Knudenosten gjenoppstår i ny drakt

Jeg har visst om planene en stund, men i går fikk jeg det bekreftet. Knudenosten gjenoppstår i ny drakt. Ny drakt betyr nytt navn, Fjelltopp, merk dere navnet med en gang, og nye former. Fjelltopp blir selvfølgelig slik, som en topp. Så en lang og tynn variant med timian etter modell fra Buchette de Manon, denne lange tynne chèvren fra Provence med en sarkvist på toppen. Samt en tredje variant med aske. Det er i hvert fall planen. Jeg er takknemlig om det bare kommer en variant!

Ysteren Bo er snart tilbake!
Ysteren Bo er snart tilbake!

Men du må vente til slutten av februar neste år. Det er da sesongen begynner. Geitene skal ha sitt også. Litt fødselspermisjon og familiepleie gir lykkelige geiter og god melk. God melk gir god ost, i hvert fall når den danske konditoren som gjorde nordmann av seg og attpåtil ble yster setter i gang! Han lager veldig gode kaker også for øvrig. Bare nevner det.

Buchette de Manon som er modell for Fjelltopp
Buchette de Manon som er modell for en av variantene med timian.

Osten fra Aurenes tok Norge med storm, nå er den tilbake. Samme melken, samme bonden og samme ysteren, Bo altså, men med et annet navn og en annen form. Fjelltopp. Gled dere.

Lenge til synes du? Vel den som venter på noe godt venter vel knappest forgjeves. Det er jo godt med å ha lang tid til å glede seg også!
Siden sist har det kommet til noen geitemelksoster, både fra Håøya og Hol i Hallingdal for å nevne et par. Det gjør jo det norske Chèvre-landskapet mye mer spennende.

Og forhåpentligvis er nå Fjelltopp kommet for å bli! Godt for det norske ostemangfoldet det!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.