Knuden anno 2014

Føler meg priviligert; Bo fløy over fra Stavanger med Knuden anno 2014 bare for at jeg skulle få smake den 🙂 Neida, så ille var det ikke. Men han er i Oslo og har tatt med Knudenost for smaking. Forsiktig ny prøveproduksjon etter et usedvanlig kronglete år slik sett.
SONY DSC
Nå er det bare å håpe og be om at den kommer i ordinær produksjon fra ny sesong, ut på senvinteren. Bo har jo jobbet den opp til slik suksess, for så å få en brå og brutal stopp. Det fortjener verken osten eller mannen.

Knudenosten anno 2014

Så hyggelig gjensyn med både osten og mannen i dag. Mannen er den samme, men osten er ny og forbedret etter min mening. Disse ostene er ystet av ren kveldsmelk. Er rikere den, noe som har løftet osten enda høyere. Tørrere og kremet i konsistensen. Når jeg sier tørrere så betyr det at den ikke hadde den typiske (og sjarmerende) litt rennende massen like under skorpen som forrige generasjon Knuden ofte hadde.

Fantastisk flott fylde og balanse. Min ost er ca 10 dager gammel og det synes å være en finfin alder. Kritthvit ost med skrukkete muggskorpe, spettet i fargen. Må jo sitte litt organiske materiale igjen i veggene på ysteriet så vakkert og godt dette var.

Testing, testing

Disse ostene er kun prøveproduksjon for å komme litt i gang før ny sesong og blir kun delt med forbindelser og andre gode venner. Så alle andre må smøre oss med tålmodighet. Ute av øye ute av sinn er det noe som heter; det må ikke skje med Knudenosten. Det er en alt for god ost til det og representerer noe unikt. Jeg tror at Knudenosten har vært en ambassadør for gardsostene. Ikke den eneste, men en markant figur i det bildet. Og det må den få lov å fortsette med. Gardsostene trenger noen fanebærere.

Å drikke til

I dag drakk jeg noe så uvanlig som en Chardonnay fra Beaujolais til. Osten har såpass med syre at den matcher fint den litt rundere vinen.

Pin It

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.