Hvilken ost ville jeg ha servert?

Det var på ingen måte noen nedtur, men litt ost skulle jeg gjerne hatt inni der. Uten forkleinelse for måltidet som var særdeles vellykket. Kamskjell, Salma laks, andeconfit of Creme Brûlet. Det var det. Puligny-Montrachet med kamskjellene. Rheingau Riesling med laksen, Ch. Cantemerle til anden.

Min favoritt var nok den rå Salmalaksen, med en varm saus laget av soyasaus, sesamolje og ingefær. Det hele rikelig overdrysset med frisk koriander. Rieslingen som hadde et snev av restsødme satt som et skudd.

Hva kunne jeg ha tenkt å servere av oster da dersom det var opp til meg? Dette var et måltid med enkle rene smaker. Jeg setter pris på det. Derfor tenker jeg at to oster hadde holdt, og to oster som hadde fungert med rødvinen vi drakk til hovedretten. Da er vi i Bordeaux. Det var en forholdsvis fersk vin, 2005, så den hadde litt tanniner i seg. Det setter noen begrensninger.

Siden måltidet hadde et ikke uttalt tema med de rene klare smakene, samt at jeg tenker vi fortsetter med rødvinen til hovedrette, vil jeg velge oster som er avdempet, i hvert fall i duft, men har sine rene smaker. En moden Brie hadde funnet seg godt til rette der. Den er myk. For å gi litt kontrast hadde jeg valgt Emmental de Savoie. Hard, flott farge og delikat fin nøttesmak. Dertil noe dråper Akasiehonning. Det hadde vært alt.

Dette var en hypotetisk drodling, måltidet var fantastisk som det var.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.