Sherry, fra Fino til PX!

I dag har det vært møte i vinforeningen, med et veldig flott kobbel sherryer både på den knusptørre siden og på de PX søte siden. For enkelte var det et litt sært møte med med en til dels fantastisk vin. Men de lette tørre Finoene er vidunderlig drikke. La imidlertid det være sagt med en gang, jeg anser det ikke som noe ostedrikke. Kanskje en lagret Manchego? Til lunch på en tapasbar, ja. Annen tapas derimot; fantastisk. Til osten vil jeg foretrekke en moden Rioja eller Ribero.

Vi fikk også noen søte; deriblant en ultrasøt PX. NOE het den. Kan godt passe til spanske blåmuggoster så som Cabrales eller Valdeón.

Innimellom der fikk vi noen gode burgundere fra Marsannay. Budsjettburgundere kan vi vel kalle dem. Men veldig mye vin for pengene. Mitt lille eksperiment midt inni der var vel at alpeoster passer best til hvitvin, gjerne chardonnay, men rødvin kan gå.

Vel bekomme.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen