Hensikt – hva er det?

Hensikt. Hva er det nå da? Jeg kommer tilbake til ostene, men først litt om dette. Hensikt. Kall eller formål om du vil. De fleste kjenner vel til visjon og målsettinger, men hensikt? Vi snakker jo om mennesker som har fått et kall til det ene eller det andre. I gamle dager var det gjerne misjonærer, men det kunne jo være andre formål også, men helst noe som ikke alle gjorde. Men å finne hensikten med livet er ganske relevant for oss alle. Så tenker du kanskje at nå er han veldig spirituell. Det kan utmerket godt være en binding mellom de to, men det trenger det slett ikke være. Det handler om hva du skal utrette, hva er dine kvaliteter og hva vil du oppnå. Hvis det er samklang mellom hva du gjør og hvem du er, ja så har du hensikten med det du driver med eller med livet om du vil. Denne hensikten er det som gir deg mest livskvalitet på daglig basis. Så før du kan legge ut på vandring for å oppnå drømmene dine bør du helst vite hvorfor du er her. Det som fyrer deg opp og får deg til å sprette opp hver morgen.
purpose vision and goals

Å finne din hensikt

Dette handler slett ikke om å gå etter hva som enn måtte dukke opp i den hensikt at det vil kjapt fylle både lommebok og bankkonto. Ikke noe galt i å tjene penger, men å lete etter hensikten betyr i grunnen å bli rik på mer en jordisk gods og gull, men heller rik innen alle aspekter i livet. Når det er sagt, inntekter bør absolutt være en del av denne prosessen for det å kunne leve av det vi driver med er viktig. Og du skal få leve så godt du bare vil for min del. Fra mitt ståsted er askese ikke noen del av å finne ut av hvorfor jeg får slik glede av å drive med det jeg driver med, eller hvis du ikke er der, hva er det som gir deg glede i hverdagen.

Nå skriver jo jeg om og med og for ost og ting som er osterelatert, om ikke alt så i hvert fall noe. Det handler om det jeg nevnte så vidt i min forrige post, det å ha tenkt igjennom hvorfor vi driver med det vi driver med. Da får alt så mye mer mening. Du blir mye mer rotfast og utholdenheten styrkes. Det trengs jo. Jeg tror at da blir vi mer ekte, og det er en etterspurt kvalitet. Men hva du enn gjør eller eller vi drive med, så må inntekter være en del av totalbildet. Hvis ikke må du tenke deg alvorlig om igjen.

Engasjement

Hensikten gir engasjement, og engasjement gir pågangsmot slik at du kommer deg over hindringer som opplagt vil oppstå for deg også. Du må imidlertid jobbe litt for å finne ut av det, hvis du ikke er der allerede. Da trenger du ikke å lese dette. Men det betyr at det blir lettere å gå i riktig retning i forhold til målene dine. Det blir din los. Hvis ikke denne hensikten er helt klar og du synes dette er vanskelig og du hadde det i grunnen ganske greit, så kan jeg si at de langt fleste mennesker bare går gjennom livet som en båt uten motorkraft. Driver med vind og strøm. Kan være morsomt og interessant det, men du overlater din skjebne til andre eller høyere makter eller hva for noe? Se bakover i livet dit. Har det vært stunder der du har fått hint om hva som er din hensikt med livet? Har det vært stunder der du opplevde flyt og glede i det du har drevet med som du kan tilegne det faktum at du har vært innom det du virkelig er, står for og burde gjøre? Stunder du har opplevd som for godt til å være sant? Da kan de alle ha vært glimt av det du søker etter.

Så hvorfor en artikkel om dette? Fordi jeg er overbevist om at vi alle har et formål med vår tilstedeværelse her. Risikoen er selvsagt at hvis du driver med ost og finner ut at det nor helt annet du skal drive med så slutter du. Det er en risiko vi begge er nødt til å løpe. Hvis du allerede driver med ost, så vil jeg imidlertid at du skal sitte ned og reflektere over hvorfor du driver med det du driver med. Det har med å grunnfeste det hele. Da vil alt flyte lettere. Det sagt, å vite hvorfor betyr ikke at alle hindringer blåses bort. Det gir deg imidlertid mer energi til å overkomme dem.

Del ostekunnskapen med andre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.