Halloumi og kylling

Halloumi er kypriotisk ost, stort sett en blanding av geit- og sauemelk, men også med islett av kumelk innimellom. Mitt eksemplar har alle tre melkevarianter, samt litt mynte. Det som er det fine med denne osten er at den har høyt smeltepunkt er flott til både å bake og grille. Det var de vi gjorde i dag sammen med tynnskjærte kyllingfileter.

Flott og fin dag i dag med strålende sol og for Norge å være nesten sommertemperaturer. Så hva er bedre enn å kveike opp grillen. Tenkte jeg skulle grille osten sammen med asparges og før nevnte kylling.

Utfordringen i dag ble at akkurat i det jeg hadde lagt ost og kylling på grillen kom våre barn tilbake fra langhelg på hytta med mormor og morfar. Det tok oppmerksomheten min bort fra grillen akkurat litt for lenge. I praksis betyr det at osten ble svidd, i hvert fall på ene siden, så veldig vellykket ble det ikke, for ostens del i hvert fall. Aspargesen levde sitt eget liv på kanten godt innpakket i folie og kyllingen tok den tiden den tok og det var lenger enn jeg var borte.

Så hva skal jeg si om osten? I grillet form ikke så mye. I naturlig form, veldig gummiaktig i konsistensen og minnet meg i så måte veldig om ekte Sulguni. Denne georgiske osten jeg har nevnt tidligere.

Kyllingen var god, aspargesen likeså, men det som var nytt og kanskje i utgangspunktet litt spennende; osten, det ble mislykket. Det gjelder å passe på, barn som kommer hjem eller ikke.

Hva vi drakk til? En australk chardonnay fra min favorittdal i Australia: kjølige Yarra valley; Innocent Bystander heter den og er absolutt å anbefale. Den tåler godt lyst kjøtt og den tåler godt velkrydret fisk også. Den hadde funket godt til grillet Halloumiost, men er ellers ikke en ostevin synes jeg. I de tilfeller det er naturlig å drikke chardonnay til ost, som til alpeoster for eksempel, så vil jeg holde meg til Frankrike.

Vel bekomme.

PS: Til forrett hadde vi noe jeg fant på OBS!, Chèvre innbakt i bacon med filodeig rundt. Noen få minutter på grillen og voila. Kanskje det mest vellykkede Smak Forskjellen jeg har smakt til nå. Rett skal være rett, jeg har smakt veldig få av disse produktene, bare et fåtall oster.

Del ostekunnskapen med andre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.