Grana Padano Parmesan

Som regel har jeg med lunch på jobben, men her en dag måtte jeg nedom Mega på Hagan (det er i Nittedal) for å handle litt lunch. Mens jeg venter på det så ser jeg litt i ostedisken, selvfølgelig. Kanskje har det skjedd et under. Nei, ikke denne gangen heller, selv om det var en pasteurtisert Bleu d’Auvergne der. Det er da noe.

Det som imidlertid fanget mitt blikk var et stykke Grana Padano med følgende etikett: Grana Padano Parmesan! Det sto også navnet på importøren, men jeg velger å tro at dette er en uvitende butikkansatt, eller kanskje overivrig etter å forklare hva slags ost dette er.

Det er kanskje ikke så langt geografisk fra Parmigiano Reggiano -som er navnet på ordentlig «Parmesan»- til Grana Padano. Men i smak er det det. I konsistens også. Men harde er de begge to.

Det spørsmålet jeg stiller meg er om all stolthet i forbindelse med butikkfaget er borte? Er det noen som kan noe om for eksempel ost i et vanlig supermarked lenger? Hvis ikke synes jeg det er synd. Må kanskje til spesialene for det. Jeg ønsker selvsagt uansett dem tilbake for der var/er det fagkunnskap, enten det er slakter, fiskehandler eller ostebutikk og mange andre typer.

I mellomtiden kan Nittedølene handle sin Grana Padano Parmesan og raspe den over sin «Spaghetti Bolognese». Alt som trengs er litt kjøttdeig på tilbud, Bolognese-saus på glass og overkokt spaghetti. Voila!

Men slik er det til dels blitt. Tidsklemma får ta skylda.

Vel bekomme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.