Godt valg!

Da er det valg. Viktig valg med mange viktige saker, selv om jeg kanskje synes valgkampen bærer litt preg av noe «tilværelsens uutholdelige letthet»-aktig. Så er vi rike da og tenker vel at vi kan kjøpe oss til det meste. Enten det er klimabesting eller mat på bordet. Og det stemmer vel i overskuelig fremtid i hvert fall.

Da tar vi en god del ting for gitt. Så kanskje skal vi begynne i det små. Regner med det er lettere å gå fra 20 røyk om dagen til 19, enn fra 20 til null. Av og til føler jeg i enkelte av disse debattene at det handler om å gå fra 20 til null, eller å dauer vi. Da tror jeg det blir ingenting for de fleste, så får vi heller dø, det skal vi likevel. Gjør vi ikke slik og slik så går verden under ganske snart, eller norsk landbruk forsvinner. Synd begge deler i så fall, men jeg tror ikke på det. Men at vi trenger å gjøre tiltak for å berge begge på litt sikt; det tror jeg. Da må vi begynne. Med noe, ikke nødvendigvis alt.

Dette handler vel om realpolitiske tiltak. Må bare gjennomføre.

Flott å pumpe olje opp av havet, sette pengene på bok og overlate dem til neste generasjon. Er det så bærekraftig? Til mer penger som står i oljefondet til mer kan fremtidens generasjoner bruke til å kjøpe seg ut av eventuelle problemer. Slik som vi nok gjør i en viss grad i dag.

Burde ikke disse pengene brukes til noe mer bærekrafig? Er ikke det bedre anvendelse av pengene?

Kanskje skal vi bruke ressurser på å ale fram en kurase eller flere som ikke promper atmosfæren full av metan? Klimatiltak det også. Nåja. 🙂

I bunn og grunn handler det vel om å få meg og deg «på trua» om at bittelite grann hjelper. Litt mer økologisk, litt mer kortreiset mat, ta bussen eller gå litt oftere enn i dag. Kaste litt mindre, gjøre restemat til noe spennende. Tror det er smartere enn svovelpreken (bokstavelig talt) og dommedagsprofetier.

Våre to barn får varm lunsj i termos hver dag. De gangene vi har rester etter middagen er det det som gjelder. Det er jo et lite tiltak, men gjør at vi kaster mindre. Og av og til får de med litt ost, selvsagt. God ost.

Mandag er det valg. Ditt valg. Gjør det; Velg. Og ligger det til rette for det så er det mulig å spasere til valglokalet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.