Godt nytt osteår!

Da er vel ostene og Champagnen fortært, fyrverkeriet skutt opp, og forhåpentligvis har du hatt en fin start på året. Ikke som min ukjente nabo på andre siden av veien som kom hjem på formiddagen i meget kort finstas og høyhelte sko i 10 cm heller våt nysnø, uten nøkler og uten å få kontakt med noen. Jeg betraktet det fra avstand, men hun så etterhvert både desperat og særdeles irritert ut. Vel, hun er borte nå så hun kom seg vel inn etter hvert.

Det var nå en digresjon.

Mine nyttårsoster ble ikke som jeg anbefalte, men Vismann og en ukjent velsmakende fransk ost. Kumelk og kittmodnet, det kan jeg si, men utover det har jeg ikke vært i stand til å identifisere den. Jeg fikk den i gave, og kan si såpass at den er kjøpt i København. Meget irriterende, for å sitere min sønn. Jeg mener det å ikke vite hvilken ost det er. Ut over det satte jeg meget pris på gaven. Jeg hadde nemlig kjøleskapet fullt av ost, og tenkte det var greit å spise litt av lageret. Vi var borte hos venner og da er det takknemlig å ta med for eksempel litt ost.

Vismann, som er en mild blåmuggost, hadde fått lov å kose seg i romtemperatur hele dagen. Litt plommesyltetøy fra Sjødalstrand, og Voila!

Hva vil så det nye året bringe? Det er jeg spent på. Har tenkt å fortsette å blogge, og så får vi se hva det fører med seg. Ost vil være hovedsaken, men jeg er ganske fascinert av kaffe også, så under Perler har jeg lagt til en side om det. Men i all hovedsak er altså dette en side om ost og slikt.

Oppskrifter er noe mange søker etter, kanskje jeg burde sjekke ut min mors mange syltetøyoppskrifter og dele?

I utgangspunktet var dette mye en side om fransk ost, jeg er bittelitt frankofil. Så oppdaget jeg mye god norsk ost på Matstreif, og må bare innrømme min uvitenhet på det området. Det blir mer om norsk gardsost framover, vi sitter på en stor skatt som vi alle bør bruke av. Dernest har julen brakt meg nærmere mine fordums engelske oster. Det var et hyggelig gjensyn.

Har ikke tenkt å endre stil og retning, men jeg er en person som setter pris på litt variasjon, så kanskje gjør du også det.

Frokosten i dag? Stilton, Kraftkar, Cheddar, Brie og Quartirolo Lombardo som sørget for frokostbordets liflige dufter. Og dansk rugbrød.

Godt nytt År!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.