Godt nytt osteår..

..og takk for det gamle.

Skal mimre litt over året som har gått og konstaterer at det går framover, samt at blogging om sære ting som ost er en tålmodighetsprøve. Men dere er der ute og OstePerler har gitt meg nye venner og bekjente. Veldig hyggelig.

Nye ysterier

Det vokser og gror i den norske osteverden. Det har kommet til noen nye ysterier i løpet av året og det er kjempeflott. Det øker mangfoldet, og større mangfold øker både kjennskap, kunnskap og prøving. Ikke et vondt ord om den tradisjonelle hvitosten på brødskiva, den berger stadig både frokosten og lunsjen til mange; men ost er så mye mer. Verd å oppdage, verd å prøve.

Store norske leksikon

2014 er også året jeg ble Fagansvarlig for oster i Store Norske Leksikon. Det er jeg veldig stolt over og vil forvalte vervet med den respekten og etterretteligheten det krever. Det er noe eget med leksikon; det representerer selve sannheten.

Årets Matblogger

Ellers har vel året gått på det jevne, hyggelig å bli nominert til Årets Matblogger for øvrig, sikkert sammen med alle andre som blogger om mat og slikt, men noen der ute har i hvert syntes jeg fortjente det. Føles flott.

Ostekurs

Har også bestemt meg for å dele min ostekunnskap live; mot betaling. 🙂 Har holdt litt ostekurs tidligere, da mer mot fagpersoner og godskrevet karmakontoen. Synes det er morsomt og givende. Første kurs går av stabelen 23. januar her i Oslo. Det er en fredagskveld. Vel anvendt! Du kan lese mer her.

Shetland

Ellers startet jeg i ny «vanlig» jobb i fjor. Veldig hyggelig. Det har blant annet bragt meg til Shetland. Det synes jeg er fascinerende, Vestlending som jeg er. Min første erfaring med øygruppen var ellers i min ungdom som fersk ondt ofte lider den fiskermand* om bord på MS Polarstrøm. Rett nord for Muckle Flugga, eller bare Flugga for de innvidde; nordspissen av Shetland. Siden den gang har sjøsyken vært kurert.

Disse turene til Shetland har gitt meg litt nærmere føling med britiske oster, uten at Tesco i Lerwick kan sies å være noe osteeldorado akkurat.

Denne får du rett nok ikke på Tesco i Lerwick.
Denne får du ikke på Tesco i Lerwick.

..og Stavanger

I det nye året blir det nok også mer tid i Stavangerområdet. Og har jeg noen ledige kveldsstunder innimellom, så skal jeg vel få pest litt på Bo så vi får tilbake Knuden. Vi fortjener det alle sammen. Nå må denne feiden snart kunne legges død. Ikke at jeg tror han trenger å bli jaget på, for øvrig.

OstePerler goes international!

Bloggmessig vil jeg i det nye året legge bloggen om til engelsk. Herved meddelt. I dag har jeg to separate versjoner, hvorav kun den norske er aktiv, så jeg må bare finne noen som kan hjelpe meg med å slå dem sammen til én tospråklig enhet. Kjenner du noen så gi beskjed. Opprinnelig startet jeg med engelsk, men snudde til norsk, og det var da det «tok av», så ære være.. Nå tenker jeg imidlertid tiden er inne til å innlemme resten av verden også. Intet mindre.

Ellers er målet å heve bildekvaliteten. Ostefotografering er utfordrende, så fotokurs står høyt på prioriteringslisten.

Ostemessig har året startet mykt og litt i samme trend som julen for øvrig.

Godt nytt år, godt nytt osteår..!

*Claus Frimann: Ondt ofte lider den fiskermand

2 thoughts on “Godt nytt osteår..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.