Godt nytt osteår!

Godt nytt osteår. Blir spennende dette. Skal se det var det Mayaene mente. Da kom dommedag litt for tidlig. Men kalendre og universet og det meste har noen elementer Mayanene ikke hadde kontroll over, så litt misvisning må vi vel tåle. Det har vi oppdaget litt om senn. Slik er det.

Folk som har greie på det satser friskt, så jeg regner meg at dette kommer til å gå bra. Men det kan virke som at det i hvert blir litt greinaløyse å kjempe mot en stund. Forhåpentligvis kortest mulig.

Jeg har startet året blått, noe jeg i motsetning til bondelagslederen har tenkt å fortsette med, samt gjøre min lille skjerv til at det fortsetter slik. Ostemessig er ikke rødgrønt noe særlig til farge og året som nettopp er omme har vist at det stemmer så alt for godt. Spesielt grønn mugg ser veldig lite appetittlig ut.

Men altså, blåmugg er flotte saker, det har også nyere forskning vist. Mens grønn mugg er edder og galde er blå mugg ganske så livsbejaende. Blå mugg blir altså definert inn i det franske paradokset som en av grunnene til at franskmenn har er en veldig lav forekomst av hjerte- karsykdommer. Det hjelper på levealderen det. Skal ikke se bort fra at gjennomgående god tilgang til kvalitetsråvarer, et kresent publikum som gjør at produsenter skjerper seg og et fantastisk mangfold også har noe å si. Her ligger vi litt etter. Oppdratt som vi er til å godta det vi får.

Som hobby betraktet er ost både sært og dyrt. Det er selvsagt dyrere hobbier, kanskje ikke så velsmakende, det er så. Jeg har, ostetoll eller ikke, tenkt å fortsette mitt prosjekt. Skulle prisene krype til himmels så går nok forbruket ned, og jeg må kanskje øke mine antall handleturer til Sverige fra knapt en i året til noe mer hyppig.

Nå er jeg der ganske sjelden som sagt, men tror jeg hadde oppdaget det om for eksempel Nordbysenteret ved Svinesund hadde hatt en skikkelig ostebutikk sist jeg var der. Så det er kanskje en forretningsidé om det skulle gå overordentlig galt og grønnmuggen tar fullstendig overhånd her til lands.

Nå er jeg forsiktig optmist, tror på det gode i alle, og vil med det få lov til å ønske deg et riktig så Godt Nytt Osteår.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.