Godt å være tilbake!

Skrekken for en blogger er når bloggen går ned, sånn helt uten videre. Det skjedde midt i juli. Jeg var i Portugal, uten at det for så vidt spilte noen rolle. Så har det faktisk tatt tre uker for å få opp sidene igjen. Jeg er ingen teknofreak, så jeg måtte fundere litt. Jeg greide å ta meg så langt at jeg fant alle postene og sidene på serveren som står i Texas. Jeg vet ikke om det var det og at jeg da slappet av, eller om det var en oppdatering fra WordPress som gjorde det, men søndag 9. august var bloggen oppe igjen. Lurte en stund på om det var et tegn på at fortsettelsen skulle være på engelsk med Cheese&You, hadde sogar slått meg litt til ro med det, før jeg innså at OstePerler satt litt i ryggmargen. Derfor hadde jeg bestemt meg for å laste opp igjen bloggen med sidene og alle 707 postene om jeg så skulle gjøre det selv manuelt. Det slapp jeg, og det er veldig godt å være tilbake.

Menigheten

Vi er ikke så mange her i landet, og det er ikke det at OstePerler leses av verken millioner eller titusener hver dag, men de som leser den er skikkelige ostefolk. Og så en og annen slenger som jeg håper også finner noe nyttig.

Vært på tur, men godt å være tilbake

Siden sist, det vil si returen fra Portugal har det da skjedd noe. Vært på tur i Bøverdalen og handlet den dyreste Kraftkar’en noen sinne hos Smak av Lom. Prøvesmakt Fjellgeit som kommer i februar til neste Profil funny JPår og drukket kaffe med Bo. Oppdatert Cheese&You med portugusiske oster og spist en hel masse av dem. Oppdaget at Scalloway hotel på Shetland har en fantastisk ostemeny (veldig relevant tenker vel du), samt tilbrakt en fantastisk helg hos familien Rueslåtten i Hol og virkelig fått oppleve hva det vil si å være ostebonde, ikke bare yster, men ostebonde. Respekt.

Ysting på Rueslåttten

Fire stk. StoreVelten ystet vi. Nærmere 25 enn 20 kilo hver før de har fått ligge i press og rent skikkelig av seg. Men etter hvert hvert kommer de vel ned til rundt 20 kilo hver. Trenger å modnes i hvert fall seks måneder og aller helst et år. Men jeg håper det skal være mulig å få smake til jul, tross alt en ost vi har vært med på å tilvirke. Min første ost faktisk. Kanskje ikke så mye å skryte av, men en gang må jeg jo begynne, og selv de mest garvede ystere har en gang ystet sin første ost. Kommer deg ikke opp trappen hvis du ikke tør å gå første trinnet.

Kongsgården på Bygdø

Så vet ikke jeg om jeg skal drive det til noe uti ysting, er kanskje verken tålmodig eller nøyaktig nok. Ikke er jeg villig til å flytte langt på landet heller, så da er det kanskje bare Kongsgården igjen, men der burde de til gjengjeld yste (upasteurisert) ost av den økologiske melken de har. Ost fra Kongsgården hadde vært noe det.

Litt opplevelser, litt tanker og noen drømmer. Livet i et nøtteskall med andre ord. Godt å være tilbake!

2 thoughts on “Godt å være tilbake!

  1. Godt at det hele er tilbage. Ja, det er skræk, når det hele pludselig forsvinder ud i cyberspace. Ser frem til at høre, hvordan din ost smager, når den er færdiglagret! 🙂

    1. He,he. Nå hadde jeg jo ikke tenkt at denne skulle være så aktiv da, og at jeg heller skriver på engelsk, men så enkelt er det ikke. Det er noe med å være norsk og skrive på norsk. Så skjer det jo litt lokalt som er morsomt å skrive om, men som er irrelevant for en engelskspråklig blogg. Får se om jeg får slått dem sammen en dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.