God jul

Sitter her med min God jul-kopp og drikker kaffe. Barna er våkne, julestrømpene er identifisert, men én har mer tålmodighet enn den andre.

KaukasusnissenUte er det hvitt og vakkert med noen passe få kuldegrader. Det er jul.

Ostene er på plass i kjøleskapet. Akkurat på julaften har vi ingen ostetradisjon, så i dag skal de få hvile, men fra første juledag, hvor vi for øvrig fra tiden i USA har tilvendt oss en slaraffendag der vi ikke kommer oss lenger enn i pysjen når det gjelder klær. Den dagen blir i år starten på forhåpentligvis en ny juletradisjon her i huset med lunet Mont d’Or. Fantastisk, det er i grunnen den dagen jeg ser mest fram til. Skrekkdagen da jeg vokste opp. På linje med Langfredag. Dager vi var inne og ingenting var lov, liksom. Ikke noe med strengt regime i min familie å gjøre, men slik var skikken på den tiden. Heldigvis er de tider forbi. Det tror jeg også Vår Herre synes er greit.

Men først er det risengrynsgrøt i dag kl 12, eller deromkring. Så går vi til kirke; noe jeg synes er en veldig stemningsfull og fin inngang til julefeiringen. Så blir resten ren hedonisme.

God jul – God ostejul

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.