Gave til Far!

Det skal de ha, mine to barn, de ordnet Gave til Far i går Vi kan jo være uenige om ett og hint, jeg og barna, men da de fant osterelaterte ting på et loppemarked i går så brukte de noen kroner på å overraske far.

På Rødtangen bruker hvert år ca. på denne tiden Finnmarkslaget å ha loppemarked. Jeg er ingen loppemarkedsfantast så jeg holdt meg på hytta. Men min kone og min svigermor tok med seg barna og gikk på loppemarked mens far satt hjemme og gruet for hva som nå ville komme i hus.

Det kom ikke noen pakkhest nedlesset med unyttige ting, det skal de ha. Men mine to barn hadde altså funnet hver sin ting som de mente pappa ville ha nytte og glede av. Min sønn hadde funnet en dansk ostebok til rundt 3 kroner. En bok vil med stor sannsynlighet bringe noe nytt til torgs, en osteperle jeg ikke hadde hørt om, en oppskrift eller artig ostehistorie. Jeg er tross alt et skrivende menneske som gjerne benytter meg av det skrevne ord for inspirasjon. Jeg vet allerede at det er stoff i den boken som vil komme til nytte; jeg har tross alt bladd i den.

Min snart ni år gamle datter kom glad og fornøyd til mamma og viste fram hva hun hadde funnet og som hun tenkte jeg ville ha glede av. Et ostefat rett og slett. Intet mindre enn porselensmalt av en Ellen i 1976. Det er nå ikke så lenge siden, så noen antikvitet var det knapt.Det er jeg heller ikke så opptatt av. På fatet var det malt et stykke Jarlsberg, hullsettingen er så jevn at det må være en Jarlsberg, en Camembert, etter størrelsen å dømme, noe frukt og slikt samt en pakke Bursin av alle ting. Det er en Amerikansk cream cheese, var i hvert fall, sikkert en kopi av franske Boursin, em cream cheese det også og fra Normandie.

Jeg synest dette var fantastisk hyggelig, intet mindre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.