Forsmak og litt til!

Skal ikke nødvendigvis ta så lang tid, jeg kan være ganske effektiv når det trengs. Handlet først ost hos Gutta på Haugen, to jeg ikke har smakt før. Hemsegarden Ekstra og Persille de Beaujolais – fransk blåmuggost fra Mons, samt en gammel kjenning: Fjelldronning fra Avdem. Derifra rake veien til Forsmak på Vulkan. Mye folk og mange produkter både herifra og derifra. Noen hyggelige passiarer med både Avdem, Derinngarden og Brimi sæter. Ja og så Sigrid fra Ringnes som er en tidligere kollega. Veldig hyggelig. Fikk endatil en oppskrift fra henne som jeg skal komme tilbake til litt senere. Var veldig bra til ost.

Ja, og så noen som selvsagt blir litt provosert av meg når jeg ikke synes at brunosten skal ha lokalt navn og gi inntrykk av at den er så inderlig lokal når mysen blir levert fra Tine.

Kjøpte ikke så mye ost der siden jeg har smakt det meste før. Men damen fra Avdem ga meg en smak av Pultost på et lite flatbrød. Med karve. Ref. en artikkel jeg skrev tidligere i uken. Det var vel greit nok det, men ikke noe mer. Det trigget meg ikke til å kjøpe med en pakke. Det hadde ingenting med Avdem å gjøre, bare så det er sagt. Gamalost regner jeg med at jeg får hos min svigerinne rundt påsketider.

De to ostene jeg kjøpte med meg var Derinngardens Lille hvite, både økologisk og upasteurisert, samt Brimi Sæters Blå September. Upasteurisert og modnet i fem måneder.

Det var dagens fangst. Hyggelig det. Gleder meg.

Del ostekunnskapen med andre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.