Foreningens årsmiddag

Det er altså i morgen. Jeg vet ingen ting om menyen, ingenting om vinene, annet enn at det kommer til å bli veldig bra. Det bruker å være det. Normalt har vi leid inn en kokk, men i fjor og i år har vi ikke det. Tror nok det er på stell i år, i fjor gikk det litt over stokk og stein, så da jeg forlot middagen ca. kl. 02.00 var desserten ennå ikke servert. Den gikk jeg altså glipp av. Tenker det blir bedre i år.

Mitt bidrag under middagen i fjor var en galant filetering av en ganske stor piggvar. Det går det gjetord om ennå. Nå er jeg Sunnmøring så det å filetere har jeg vel fått inn med morsmelken. Men å sløye fisk er helt uaktuelt. Kommer ikke på tale. Kan ikke fordra lukten av fiskeslo. Slik er det.

Det jeg selvsagt lurer mest på i forhold til en dag som i morgen er om det blir servert ost, og hvilke oster. Serveres det ikke så blir det et brudd med tradisjonen, noe jeg tviler på skjer. Denne middagen er ganske tradisjonsbunden, så menyen er til en viss grad forutsigbar, men ikke noe mindre god av den grunn.

Verten har gitt klart uttrykk for at han tar ansvaret for middagen og har menyen klar, så jeg har ikke tilbudt meg å medbringe noen dertil egnede oster. Jeg har full tillit til verten, la det ikke være tvil om det. Skulle det mot formodning ikke bli servert ost, så skal jeg nok rapportere fra selve middagen, både mat og vin er nok uansett verdt noen ord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.